Flipkart Beat The Genius Quiz Answers Today All Episodes

Beat The Genius is an exciting digital quiz game show on Flipkart Video. Flipkart Beat The Genius Quiz Answers, Beat The Genius Quiz Answers Today.

Flipkart Beat The Genius Quiz Details

Table of Contents

  • A one of its kind game show where even the audience can play and win prizes by answering questions.
  • The cast comprises popular Television host Maniesh Paul as the anchor and reputed Genius and Quizmaster Mr. Parnab Mukherjee.
  • The core format of the show is to correctly answer as many questions as possible which will be asked by the host and defeat the Quizmaster who is pitted against the audience.
  • If you defeat the Quizmaster you are rewarded with prizes, if not you can try again in the next episode
Quiz PrizeGems, Vouchers & Rewards
Start Time12:00 AM
End Time11:59 PM
DateDaily
Winner AnnouncementDaily

How to Play Beat The Genius Quiz Today?

1. Download Flipkart App From Google Play Store or Apple Store.

2. Open & Sign in to the Flipkart App.

3. Open Video Section in the app & tap Beat The Genius Quiz

4. Now tap on the Start Now button to play the quiz.

5. There is a total of 5 questions

6. Answer all the Beat the Genius questions correctly to win the prizes.

Flipkart Beat The Genius Quiz Prizes

  • Rs. 50 GV
  • Rs. 1000 GV
  • Rs. 2000 GV
  • Super Coins

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers Today 13 July 2021

Join our Telegram Channel for all the latest updates.

Beat The Genius Episode 28 The City of Lakes

Question 1) On which lake would you find the lake palace in Udaipur?

Answer: Pichola

Question 2) Neerja Bhanot the flight attendant killed by terrorists worked for which airline?

Answer: Pan Am

Question 3) Karsanbhai Patel is best known as the founder of which company?

Answer: Nirma

Question 4) In the Mahabharata which son of Shantanu and Ganga took up the name Bhishma?

Answer: Devavrata

Question 5) t the 1956 Melbourne Olympics who became the first Asian to score a hattrick in Olympic football?

Answer: Neville D’souza

Beat The Genius Episode 27 Bhaag Milkha Bhaag

Question 1) The experimental township Auroville in Tamil Nadu is dedicated to whose vision?

Answer: Sri Aurobindo

Question 2) In 1964 which Indian origin entrepreneur founded the audio equipment company Bose Corporation?

Answer: Amar Bose

Question 3) Ashutosh Gowariker’s Panipat tells the story of which Maratha commander who lost the Third battle of Panipat?

Answer: Sadashiv Rao Bhau

Question 4) In which event did Milkha Singh miss out on an Olympic medal by less than a second?

Answer: 400 m

Question 5) The last known members of which animal species in India was shot by Maharaja of Koriya in 1947?

Answer: Asiatic Cheetah

Beat The Genius Episode 26 – The Raman Effect

Question 1) In 2013, which rapper and musician released the song ‘Blue Eyes’?

Answer: Yo Yo Honey Singh

Question 2) Which best-selling book by Chetan Bhagat: tells the story of ‘Hari’ ‘Ryan’ and Alok’?

Answer: Five Point Somone

Question 3) In 2010 who designed the Indian rupee symbol?

Answer: D Udaya Kumar

Question 4) India celebrates National Science Day on February 28 to mark what occasion?

Answer: Discovery of Raman effect

Question 5) During the first world war Indian soldiers posted at which city mutinied in 1915?

Answer: Singapore

Beat The Genius Episode 25 – Unity In Diversity

Question 1) What day is observed Patel’s birth anniversary in India on Sardar on 31st October?

Answer: National Unity Day

Question 2) In 2009 which Indian poet-lyricist won the Oscar for ‘Best Original Song’?

Answer: Gulzar

Question 3) Which Indian city Was declared a UNESCO world heritage site in 2019?

Answer: Jaipur

Question 4) What animal is the binary diet of the King Cobra?

Answer: Snake

Question 5) Which biologist of Indian origin won the Nobel Prize in Chemistry in 2009?

Answer: Venki Ramakrishnan

Beat The Genius Episode 24 – Gangs of Naxalbari

Question 1) Who has made the Highest individual score for India in an ODI World Cup final?

Answer: Gautam Gambhir

Question 2) Which Member of Parliament won the 2019 Sahitya Akademi award in English for his work ‘An Era of Darkness’?

Answer: Shashi Tharoor

Question 3) The word Naxalite comes from the village of Naxalbari located in which state?

Answer: West Bengal

Question 4) What term in Indian business did Deepak Mohoni coin?

Answer: Sensex

Question 5) In the Ramayana Wilder whose supervision was the bridge to Lanka built?

Answer: Nala

Beat The Genius Episode 23 – From London to Paris

Question 1) The Alphonso mango was named after an explorer from which country?

Answer: Portugal

Question 2) In the Mahabharata who narrates the events of the Kurukshetra war to the blind Dhritarashtra?

Answer: Sanjaya

Question 3) Which Puducherry-born Hollywood director has received a Padma Shri in 2008?

Answer: M Night Shyamalan

Question 4) In which country did the Indian men’s cricket .team win its first overseas test series?

Answer: New Zealand

Question 5) In 1829 which Governor General of India banned the practice of Sati?

Answer: Lord Bentinck

Beat The Genius Episode 22 – Howdy Modi

Question 1) Which was the first bollywood movie for which AR Rahman composed music?

Answer: Rangeela

Question 2) In which state in the USA was the Howdy Modi event held?

Answer: Texas

Question 3) From which company did the Tatas buy Jaguar Land Rover?

Answer: Ford

Question 4) A writer in which language won the first ever Jnanpith award?

Answer: Malayalam

Question 5) In the Ramayana Whose real name was Nemi?

Answer: Dasaratha

Beat The Genius Episode 21 – India’s Own Shakespeare

Question 1) Which Indian Super League team has Sunil Chhetri played for since 2013?

Answer: Bengaluru FC

Question 2) Vishal Bharadwaj’s ‘7 Khoon Maaf’ and The Blue Umbrella are based on the works of which author?

Answer: Ruskin Bond

Question 3) Who was the first Indian soldier to attain the rank of Field Marshal?

Answer: SHFJ Manekshaw

Question 4) The campus of which of these institutions he first of its kind served as an airbase for US troops during World War II?

Answer: IIT Kharagpur

Question 5) In Hindu mythology what did king Bhagiratha bring down from the heavens through penance?

Answer: Ganga

Beat The Genius Episode 20 – The Masalas of Chettinad

Question 1) Chettinad and Konglad are cuisines native. to which Indian state?

Answer: Tamil Nadu

Question 2) Who was the first Indian to win a Grand Slam title in tennis?

Answer: Mahesh Bhupathi

Question 3) Which king was responsible for the construction of the Vijaya Stambha in Chittorgarh?

Answer: Maharana Kumbha

Question 4) Which city was Mahatma Gandhi at on the night when India became independent?

Answer: Kolkata

Question 5) The Karnataka Khatl Gramodyoga Samyukta Sangha in Hubli is famous for producing what?

Answer: National Flag

Beat The Genius Episode 19 – Tirupati Laddu

Question 1) The 2016 film Rustom Akshay Kumar’s character is loosely based on which Indian aval officer who was part of a landmark case?

Answer: KM Nanavati

Question 2) Which Gl-tagged sweet dish is given as prasad at the Venkateswara Temple at Tirupati?

Answer: Laddu

Question 3) In which town was Dr BR Ambedkar born in 1891?

Answer: Mhow

Question 4) Under whose captaincy did the Indian women’s cricket team play their first Test match?

Answer: Shantha Rangaswamy

Question 5) Which country’s president was the Chief Guest for India’s first Republic Day parade?

Answer: Indonesia

Beat The Genius Episode 18 – The Real bahubali

Question 1) In which state is the 57ft. high Gomateswara Statue of Bahubali?

Answer: Karnataka

Question 2) Indian Air Force’s Ghetto ‘Nabha Sparsham Deeptam’ is from which holy text?

Answer: Bhagavad Gita

Question 3) Which Indian Sportsman has written a memoir titled ‘A Shot at History’?

Answer: Abhinav Bindra

Question 4) Who created the border line that partitioned India and Pakistan?

Answer: Cyril Radcliffe

Question 5) The Vikramshila Sanctuary in Bihar is dedicated to the preservation of which creature?

Answer: Dolphin

Beat The Genius Episode 17 – Sholay in Filmfare

Question 1) Which company owns the TikTok app which was banned in India?

Answer: ByteDance

Question 2) In the Ramayana WHose bow does Rama break to win Sita’s hand?

Answer: Shiva

Question 3) Which sportsperson is the first individual Olympic medalist from Independent India?

Answer: KD Jadhav

Question 4) Which is the only Fare Award Sholay won in spite of being a blockbuster?

Answer: Best Editing

Question 5) Which kingdom fell into ruin after its defeat at the Battle of Talikota in 1565?

Answer: Vijayanagara

Beat The Genius Episode 16 – India’s T20 Debut

Question 1) What plane was Wing Commander Abhinandan Varthaman flying when it was shot down?

Answer: MiG 21

Question 2) Kushinagar where Buddha is said to have attained mahaparinirvana is located in which state?

Answer: Uttar Pradesh

Question 3) Who captained the Indian men’s cricket 12 team in their first ever T20 international?

Answer: Virender Sehwag

Question 4) Which Indian company was founded by a man named SK Burman in 1884?

Answer: Dabur

Question 5) In which present-day country was PM Lal – Bahadur Shastri when he passed away?

Answer: Uzbekistan

Beat The Genius Episode 15 – Jallianwala Bagh

Question 1) On the occasion of which festival were people gathered in Jallianwala Bagh when British troops fired upon them?

Answer: Baisakhi

Question 2) Which is the largest union Territory in India by area?

Answer: Ladakh

Question 3) Who is the only Indian to have scored a century in the USA in international cricket?

Answer: KL Rahul

Question 4) Which organisation was originally located in the Chamber of Princes in the Parliament before moving to its own premises in 1958?

Answer: Supreme Court

Question 5) Neither Roses Nor Thorns is an autobiography of which Supreme Court Judge who was a Presidential candidate who lost to Giani Zail Singh?

Answer: HR Khanna

Flipkart Beat The Genius Episode 14 – Oscars to Mother India

Question 1) Which was the first Indian movie to be nominated for the Oscar for Best Foreign Language Film?

Answer: Mother India

Question 2) In which city is the headquarters of ISRO located?

Answer: Bengaluru

Question 3) Which is the only country where the Indian men’s cricket team has played in and never won a test series?

Answer: South Africa

Question 4) Where in India would you go to see the Mahatma Gandhi Marine National Park?

Answer: Andaman & Nicobar

Question 5) Which 2000-year old form of Sanskrit theatre is native to Kerala?

Answer: Koodiyattam

Flipkart Beat The Genius Episode 13 – IPL Special

Question 1) Anustup and Gayathri are two of the seven horses drawing the chariot of which god in Hindu mythology?

Answer: Surya

Question 2) In which city can you find the Sree Padmanabhaswamy Temple known for the treasures in its vaults?

Answer: Thiruvananthpuram

Question 3) Which was the first Indian company to be listed on Nasdaq?

Answer: Infosys

Question 4) As of 2019 who is the only player from the losing side to be man of the match in an IPL final?

Answer: Anil Kumble

Question 5) Who is the only member of the Indian Air Force to win the Param Vir Chakra?

Answer: Nirmal Jit Singh Sekhon

Beat The Genius Episode 12 – Master Blaster Special

Question 1) Where is the Sulabh International Museum of Toilets located?

Answer: New Delhi

Question 2) Who defeated emperor Humayun and took control of the Mughal empire?

Answer: Sher Shah Suri

Question 3) In which city did Sachin Tendulkar hit the first double century in men’s ODI cricket?

Answer: Gwalior

Question 4) In 1995 what historic first in India took place between Jyoti Basu and Union minister Sukh Ram?

Answer: First mobile phone call

Question 5) In the Mahabharata who was the only son of *Dhritarashtra to survive the Kurukshetra war?

Answer: Yuyutsu

Beat The Genius Episode 11 – World Champion Sindhu

Question 1) Which Indian player defeated Nozomi Okuhara to become the world champion in her sport?

Answer: PV Sindhu

Question 2) Which was the first state in India to report a case of Covid-19?

Answer: Kerala

Question 3) Who did Pranab Mukherjee defeat in the election to become President of India?

Answer: PA Sangma

Question 4) What does the word ‘Rafale’ literally mean in French?

Answer: Gust of wind 

Question 5) In the 1920s who became India’s first female advocate?

Answer: Cornelia Sorabji

Beat The Genius Episode 10 – Beginning of Haldiram’s

Question 1) In which city did the brand Haldiram’s start out as a small shop?

Answer: Bikaner

Question 2) In which state did a chief minister serve for over 24 years a record for an Indian state?

Answer: Sikkim

Question 3) Who was the chief architect responsible for building the Rashtrapati Bhavan?

Answer: Edwin Lutyens

Question 4) In which state would you find India’s tallest mountain south of the Himalayas?

Answer: Kerala

Question 5) In which sport are Homi Motivala and PK Garg the only two winners of the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award?

Answer: Yachting

Beat The Genius Episode 9 – Quit India Movement

Question 1) Who is the only Indian to receive an Honorary Oscar for contributions to cinema?

Answer: Satyajit Ray

Question 2) In Hindu mythology subala – the father of Shakuni – was the ruler of which kingdom?

Answer: Gandhara

Question 3) How do we better know the poem ‘Tarana-e-Hind’ for which Pandit Ravi Shankar composed the music?

Answer: Sare Jahan Se Accha

Question 4) In the 1970s which minister and former trade union leader forced Coca-Cola and IBM to leave India?

Answer: George Fernandes

Question 5) Which ruling dynasty of India referred to themselves as ‘Gurkani’?

Answer: Mughals

Beat The Genius Episode 8 – Glorius Mughal Empire

Question 1) Which ruler built the Jama Masjid in Delhi?

Answer: Shah Jahan

Question 2) What is the minion age for an Indian citizen to become a Member of the Lok Sabha?

Answer: 25

Question 3) Which state’s movie industry is known by the name ‘Sandalwood’?

Answer: Karnataka

Question 4) At which important location can you find the 145-foot tall Jaipur column?

Answer: Rashtrapati Bhavan

Question 5) In which sport has Shiva Keshavan represented India at six consecutive Winter Olympics?

Answer: Luge

Beat The Genius Episode 7 – The Polyester Prince

Question 1) Which Indian business tycoon was the subject of a banned biography named ‘The Polyester Prince’?

Answer: Dhirubhai Ambani

Question 2) Which is the only national park in the world where you find Asiatic lions?

Answer: Gir

Question 3) An Ashokan capital which forms the basis for India’s State Emblem is found at which place?

Answer: Sarnath

Question 4) Who was the basis for the 1980s comic book hero named ‘Supremo’?

Answer: Amitabh Bachchan

Question 5) In Hindu mythology who wields the sword called Nandaka?

Answer: Vishnu

Beat The Genius Episode 6 – Origins of Satyameva Jayate

Question 1) Which 2016 Bollywood movie is based on Mathunny Mathews whese efforts helped save about 170000 India During the 1990 Gulf War?

Answer: Airlift

Question 2) Which is India’s most spoken language after Hindi?

Answer: Bengali

Question 3) Emerald. Blue and You is the tourism tagline of which Union Territory of India?

Answer: Andaman and Nicobar Islands

Question 4) Who was the first sportsperson to win the Rajiv Gandhi Khel Ratna?

Answer: Vishwanathan Anand

Question 5) India’s national moto Satyameva Jayate’ is taken from which ancient text?

Answer: Mundaka Upanishad

Beat The Genius Quiz Episode 5 – Hitman Special

Question 1) In which state would you find mainland India’s easternmost town?

Answer: Arunachal Pradesh

Question 2) Which Bangladeshi writer was forced to leave Bangladesh in 1994 for authoring the controversial novel ‘Lajja’?

Answer: Taslima Nasrin

Question 3) India’s first nuclear reactor was named after which divine being from Hindu mythology?

Answer: Apsara

Question 4) Whose record öf most centuries in a single world cup did Rohit Sharma beat in 2019?

Answer: Kumar Sangakkara

Question 5) Which river gives its name to a carnivorous dinosaur called Rajasaurus – whose fossils were found in India?

Answer: Narmada

Beat The Genius Quiz Episode 4 – Olympic Gold Quest

Question 1) The Madhubani paintings are the traditional art form of which state?

Answer: Bihar

Question 2) Which is the only film that starred both Irrfan Khan and Rishi Kapoor?

Answer: D-Day

Question 3) In 1943-CD Desil nakh became the first Indian to head which organisation?

Answer: Reserve Bank of India

Question 4) In which country did the Indian Air Force execute Operation Cactus after their government appealed for help?

Answer: Maldives

Question 5) In which year did India win its last Olympic Gold in hockey?

Answer: 1980

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers 17 June 2021 Episode 3 – Mahabharata Special

Question 1) Which Pandava had wives named Ulupi and Subhadra in the Mahabharata?.

Answer: Arjuna

Question 2) The headquarters of the BCCI is located in which international cricket stadium?

Answer: Wankhede Stadium

Question 3) Which animal was the national animal of India immediately before the tiger?

Answer: Lion

Question 4) Who is the youngest Indian Born Nobel Prize winner in Literature?

Answer: Rudyard Kipling

Question 5) Which Viceroy & Governor General of India was assassinated while touring the Andaman Islands?

Answer: Lord Mayo

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers 16 June 2021 Episode 2 – Biriyani Ke Swaad

Question 1) Thalassery / Ambut Dindigul / Kolkata and Awadhi are types of what dish?

Answer: Biryani

Question 2) In June 2020 which cyclone hit the western coast of India?

Answer: Nisarga

Question 3) What is the Civil Aircraft Registration Country Code for planes registered in India?

Answer: VT

Question 4) After which sufi saint did Emperor Akbar name his son – who became emperor Jahangir?

Answer: Sheikh Salim Chishti

Question 5) Which asura in hindu mythology was the son Vajranga & Vajrangi and could only be killed by a child?

Answer: Tarakasura

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers 15 June 2021 Season 1 Episode 1 – Pratibha Ki Khoj

Question 1) In which state would you find The Khajuraho Temples?

Answer: Madhya Pradesh

Question 2) MS Dhoni Announced His Retirement From International Cricket With A Social Media Post Featuring Which Song?

Answer: Main Pal Do Pal Ka Shayar Hoon

Question 3) The Former Chairman Of Which Indian Business House Was The First Licensed Pilot In India?

Answer: Tata

Question 4) How Many Languages Are There On The Language Panel Of An Indian Rupee Note?

Answer: 15

Question 5) A Symbolic Representation Of What Food Item Was Found On The Official Flag Of The Nizams Of Hyderabad?

Answer: Kulcha

Also Check Out Following Quiz on Flipkart

1. Flipkart Daily Trivia Quiz Answers – Click Here

2. Flipkart Khel Paheliyon Ka Answers – Click Here

3. Flipkart Fake or Not Fake Quiz Answers – Click Here

4. Crime Stories Answers – Click Here

5. Flipkart Daam Sahi Hai Quiz Answers – Click Here

6. Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers – Click Here

7. Flipkart Aage Kya Quiz Answers – Click Here

8. Flipkart Bid And Win Quiz Answers – Click Here

9. Flipkart Kya Bolti Public Answers – Click Here

10. For Your Information Quiz Answers – Click Here

11. Flipkart Dating Aaj Kal Answers – Click Here

12. Bigg Buzz Challenge Answers – Click Here

13. Flipkart Ladies V/s Gentleman Answers – Click Here

14. Power Play With Champions Answers – Click Here

error: