Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers Today All Episodes

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz , Flipkart Sirf Ek Minute Answers, Flipkart Sirf Ek Minute Answers Today, Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers : Win Gift Voucher, Supercoins, Gems & More.

How To Play Flipkart Sirf Ek Minute Quiz?

Table of Contents

1. Download Or Update Flipkart App.

2. Open Flipkart App.

3. Go To Game Zone.

4. Click on Sirf Ek Minute Banner.

Flipkart Sirf Ek Minute Details

Flipkart Sirf Ek Minute (Baazi Ek Minute Ki) An interactive quiz show for those who are information and quiz obsessed. The host would throw 6 questions related to pop culture, general knowledge, sports, politics and social media etc. that can make flipkart viewers win exciting prizes. The general knowledge section of Flipkart Quiz instructs the user to answer all the questions correctly and win a chance to grab different rewards and benefits the user with exciting offers that can be used for shopping and extra credits. Search 🔎 “Flipkart Quiz Genuine Deals” to Find all Latest Flipkart Quiz Answers.

Organizer:-Flipkart India
Today’s Flipkart Quiz Flipkart Sirf Ek Minute Quiz
Today’s Prize –Super Coins, Vouchers
Quiz Date –Daily
Quiz Time –Any Time
Prize-After Answering all Questions Right

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers Today 28 November 2021

Episode 136 – Journey Of Sabyasachi

Q1: In which of these places is the sunburn festival held?

Answer 1: (B) GOA

Q2: Which of these is not an Indian fashion designer?

Answer 2: (C) REMO D’SOUZA

Q3: Which of these is not a furniture brand?

Answer 3: (C) TVS

Q4: Which of these companies makes bedroom linens and sheets?

Answer 4: (B) BAMBAY DIENG

Q5: Which govt campaign focuses on promoting Indian products?

Answer 5: (B) VOCAL FOR LOCAL

Q6: A tollywood movie would be in which language

Answer 6: (C) TELEGU

Episode 135 – 

Q1: What insect gives its name to a stroke in the Olympic sport of swimming?

Answer 1: (D) BUTTERFLY

Q2: Which singer debuted in Devdas after she was spotted by the director on a singing competition on TV?

Answer 2: (B) SHREYA GHOSHAL

Q3: In Oct 2021 surgeons in New York successfully transplanted a kidney to a human patient from which genetically grown animal?

Answer 3: (C) PIG

Q4: Who among these has not appeared alongside Bear Grylls in his adventure shows?

Answer 4: (B) SALMAN KHAN

Q5: The script for which of these languages is not written left to right?

Answer 5: (D) ARABIC

Q6: Mirza Ghalib is the name most famous for which of these?

Answer 6: (B) POETRY

Episode 134 – PM Modi in America

Q1: Which of these sportspersons is a tennis star?

Answer 1: (B) SANIA MIRZA

Q2: Which of these is not a type of pen?

Answer 2: (C) LEAD

Q3: Who played the role of James Bond in the latest Bond film No Time To Die?

Answer 3: (B) DANIAL CRAIG

Q4: Which of these world leaders is the oldest?

Answer 4: (C) JOE BIDEN 

Q5: Who among these has not been a judge on Indian Idol?

Answer 5: (D) AR REHMAN

Q6: Which of these animals is not a reptile?

Answer 6: (A) FROG

Episode 133 -Meri Pant bhi Sexy

Q1: Which of these is not present inside a mobile?

Answer 1: (B) SELFIE STICK

Q2: Which clothing brand has a crocodile as its a logo?

Answer 2: (A) LACOSTE

Q3: Chinos are what type of garment?

Answer 3: (B) PANTS

Q4: What does the t in std stand for in regards to telephone?

Answer 4: (B) TRUNK

Q5: Which accessory is most famously made from pashmina?

Answer 5: (B) SHAWL

Q6: How do we better know player unknown’s battlegrounds?

Answer 6: (C) PUBG

Episode 132 – Bird, But Not A Bird!

Q1: Which of these birds is an expert swimmer?

Answer 1: (B) Penguin

Q2: What color is the Ashoka Chakra present on the Indian national flag?

Answer 2: (A) Navy Blue

Q3: How many pens are there in a box of three dozen pens?

Answer 3: (C) 36

Q4: Which of these cities was planned by the architect Vidyadhar Bhattacharya?

Answer 4: (A) Jaipur

Q5: In which of these body parts can you find the smallest bone in the human body?

Answer 5: (D) Ear

Q6: In what month of the year is Dalit History Month observed?

Answer 6: (D) April

Episode 131 – The Dimond Shill

Q1: Which of these is not a toothpaste brand?

Answer 1: (B) BOROLINE

Q2: Arjun and Sara are the names of which cricketer’s children?

Answer 2: (C) SACHIN TENDULKAR

Q3: Nelson Mandela was a leader from which country?

Answer 3: (B) SOUTH AFRICA

Q4: Which of these countries does not have Arabic as an official language?

Answer 4: (D) INDONESIA

Q5: Which is the primary item used to make Kurkure?

Answer 5: (C) CORN

Q6: Which of these is usually printed with a 9×9 grid?

Answer 6: (A) SUDOKU 

Episode 130 – Pubg vs GTA

Q1: A cummerbund is worn around which part of the body?

Answer 1: (C) WAIST

Q2: Which of these is not a type of bed?

Answer 2: (D) LOUNGER

Q3: Which of these is not a phone charging connector?

Answer 3: (C) HDMI

Q4: Which of these is a type of jacket?

Answer 4: (D) BOMBER

Q5: Which of these heels shares its name with a knife?

Answer 5: (A) STILETTOS

Q6: San Andreas is part of which of these gaming series?

Answer 6: (B) GTA

Episode 129 – Audi Wonder

Q1: The slogan ‘Do or Die’ is associated with which of these freedom fighters?

Answer 1: (A) MAHATMA

Q2: Mowgli/Akela/Sher Khan and Bhageera are characters created by which of these authors?

Answer 2: (B) Rudyard Kipling

Q3: The largest district of any Indian state is located in which of these states?

Answer 3: (A) Gujrat

Q4: The four interlocking rings in the logo of a famous car brand symbolize the merger of DKW- Horch Wanderer and which company?

Answer 4: (C) AUDI

Q5: SK (Bobby) Kooka and Umesh Rao are the creators of which of these brand mascots?

Answer 5: (A) AIR INDIA MAHARAJ

Q6: An ENT doctor specializes in Ears Nose and which of these?

Answer 6: (A) Throat

Episode 128 – The Reel vs Real Batman

Q1: Which of these actors has played batman on screen?

Answer 1: (B) CHRISTION BALE

Q2: Who among these has won a bronze medal at the Tokyo 2020 Olympic?

Answer 2: (D) P.V.SINDHU

Q3: Shashi Tharoor has been elected to the Lok sabha from which state?

Answer 3: (C) KERALA

Q4: Which of these movies has not been directed by Karan Johar?

Answer 4: (A) KAL HO NA HO

Q5: Sheikh Hasina is the prime minister of which of India’s neighbors?

Answer 4: (C) BANGLADESH

Q6: Which of these is not a precious gemstone?

Answer 6: (A) PLATINUM

Episode 127 – Pure India Pure Tanishq

Q1: Which is the most populated city in the US?

Answer 1: (B) New York

Q2: Which of these is not a metal?

Answer 2: (C) Phosphorus 

Q3: Which of these is not an operating system?

Answer 3: (C) C++

Q4: Tanishq is a jewelry brand owned by which company

Answer 4: (C) Tata

Q5: Herbalife is a company which makes what products?

Answer 5: (B) Nutrition Supplement

Q6: Which of these cities have a trouser named after it?

Answer 6: (B) Jodhpur

Episode 126 – Blood Oath

Q1: Pril/Vim and Exo are products normally used for which of these purposes?

Answer 1: (B) DIshwashing

Q2: ‘Give me blood and I will give you freedom’ is a quote associated with which of these freedom fighters?

Answer 2: (A) Option 1

Q3: Which of these events happened at the Buddh International Circuit in Greater Noida in 2011/2012 and 2013?

Answer 3: (A) Formula 1

Q4: Where is the tallest mountain in South India located?

Answer 4: (A) Kerala

Q5: Which of these is the last words of the Indian National Anthem?

Answer 5: (A) Jaya He

Q6: The Diary of a Young Girl’ is a book published on the journal entries of which girl?

Answer 6: (A) Anne Frank

Episode 125 – India Ka Maharaja

Q1:  The Gandhi cap is usually of which color?

Answer 1: (D) WHITE

Q2: Which city is popular for an annual literature fest?

Answer 2: (A) JAIPUR

Q3: What shares its name with a toy & a fitness test in cricket?

Answer 3: (B) YO-YO

Q4: Ron and Hermione are characters from which book series?

Answer 4: (A) HARRY POTTER

Q5: Which of these surfaces is tennis not played on?

Answer 5: (C) Wood

Q6: Which of these kings did not rule in India?

Answer 6: (C) Alexander

Episode 124 – Captian Cool

Q1: Which language is spoken in Mexico?

Answer 1: (A) SPANISH

Q2: Who is referred to as captain cool in cricket?

Answer 2: (C) MS DHONI

Q3: Which city is famous for many ghats that are situated along the Ganga?

Answer 3: (C) VARANASI

Q4: How many millimeters is there in a centimeter?

Answer 4: (A) 10 MM

Q5: Which of these films does not have Amitabh Bachchan?

Answer 5: (C) PARINEETA

Q6: What does FM on the radio stand for?

Answer 6: (A) FREQUENCY MODU

Episode 123 – Santa On His Way

Q1: Which of these is allowed in a vegan diet?

Answer 1: (B) Black Coffee

Q2: Which actor wrote the 2021 book on motherhood titled ‘The Elephant in the Womb’?

Answer 2: (A) Kalki K

Q3: On what date is ‘International Day of Yoga’ celebrated?

Answer 3: (A) 21 June

Q4: In biology what does ‘A’ stand for in ‘DNA’?

Answer 4: (B) Acid

Q5: What is the name given to the tight-fitting stretch trousers styled to resemble a pair of jeans?

Answer 5: (C) Jeggings

Q6: If Christmas Day is on a Saturday in 2021 on which day would the 2022 New Year begin?

Answer 6: (C) Saturday

Episode 122 – G Mane Genius

Q1: G Mane Genius’ is the ad campaign of which product?

Answer: (B) Parle G

Q2: Which of the following apps provides messaging service?

Answer: (D) Signal

Q3: Which of these is a brand of Indian traditional wear?

Answer: (C) Manywar Mohey

Q4: Which brand’s logo is a jumping cat?

Answer: () Puma

Q5: Didi Tera Dewar Deewana is a song from which film?

Answer: (C)Hum Apke Hai Koun

Q6: What would you learn on the app ‘Duolingo’?

Answer: (A) New Language

Episode 121 – Tata makes India Proud

Q1: Which of these is a chocolate cream biscuit brand?

Answer 1: (C) Bourbon

Q2: Which is the heaviest bird in the world by weight?

Answer 2: (A) Ostrich

Q3: Which of these chains makes Sandwiches?

Answer 3: (B) Subway

Q4: Harshavardhan Kapoor is the son of which actor?

Answer 4: (A) Anil Kapoor

Q5: What does the tech company TCS stand for?

Answer 5: (B) Tata Conslalty Services

Q6: Which of these keys is not found on a standard keyboard?

Answer 6: (D) Code

Episode 120 -Car: Jaguar ya Ferrari?

Q1: Which actor has said the dialogue doesn’t angry me?

Answer 1: (B) Akshay Kumar

Q2: Which of these companies produces cooking utensils?

Answer 2: (A) Howkins

Q3: Which of these teams has appeared in only one IPL final?

Answer 3: (C) Punjab Kings

Q4: Which of these brands doesn’t share its name with an animal?

Answer 4: (D) Ferrari

Q5: Who among these explorers reached birth America first?

Answer 5: (A) Lief Erikson 

Q6: Hamid Karzai was the president of which country from 2001 to 2014?

Answer 6: (B) Afghanistan

Episode 119 – World Cup Final

Q1: In which movie is Aamir Khan’s character called DJ short for Daljeet?

Answer 1: (D) Rang De Basanti

Q2: Which former captain of India is the president of BCCI as of September 2021?

Answer 2: (B) Sourabh Ganguli

Q3: Which of these is not a packaged snacks brand?

Answer 3: (D) Crocin

Q4: Which of these is an Indian entrance exam for management institutions?

Answer 4: (C) Cat

Q5: The 2011 world cup final which India won was held at which stadium?

Answer 5: (D) Wankhede Stadium

Q6: Who among these has never been the prime minister of India?

Answer 6: (C) Rahul Gandhi

Episode 118 -Mazda ya Maserati

Q1: Which of these can be used to detect airplanes in the Air?

Answer 1: (A) Radar

Q2: Which of these is not a metal?

Answer 2: (C) Phosphorus

Q3: According to boost is the secret to what?

Answer 3: (B) Energy

Q4: Which of these brands is not known for smartphones?

Answer 4: (C) Whirlpool

Q5: Which Japanese brand is known for its watches and jewelry?

Answer 5: (A) Seiko

Q6: Which of these apps is used to identify songs?

Answer 6: (A) Shazam

Episode 117 – DC vs Marvel

Q1: Which of these cricketers does not have a brother who also played international cricket?

Answer 1: (B) Yuvraj Singh

Q2: Which of these is a Japanese food item?

Answer 2: (A) Sushi

Q3: Which of these superheroes has the ability to fly?

Answer 3: (A) Superman

Q4: In video technology what does the term hd stand for?

Answer 4: (B) High Definition

Q5: The rice dish Bisi bele bath is from which Indian state?

Answer 5: (A) Karnataka

Q6: The tarantula is a type of which of these?

Answer 6: (B) Spider

Episode 116 – Chai Pe Charcha

Q1: The car company Kia is from which country?

Answer 1: (C) South Korea

Q2: Who owns WhatsApp and Instagram?

Answer 2: (B) Facebook

Q3: Which of these brands/companies are from India?

Answer 3: (A) Louie Phi

Q4: Endeavour/ecosport are cars from which company?

Answer 4: (B) Ford

Q5: In which of these brand ads would you see a rabbit?

Answer 5: (A) Duracell

Q6: With which brand would you associate Tetley?

Answer 6: (D) Tea

Episode 115 – The King Of Football

Q1: Penalty corner is a term associated with which sport?

Answer 1: (B)  Hockey

Q2: Which is the covid monitoring app developed by the Indian government?

Answer 2: (A) Arogya Setu

Q3: Which of these films does not have a sequel?

Answer 3: (C) Swades

Q4: A bracelet is a piece of jewelry worn on which part of the body?

Answer 4: (C) Wrist

Q5: Which of these is not an insect?

Answer 5: (C) Spider

Q6: Which country does Christiano Ronaldo represent in football?

Answer 6: (A) Portugal

Episode 114 -The Superheroes

Q1: The brand’s big bazaar and central are owned by which company?

Answer 1: (B) Future Group 

Q2: What does the LPG in an LPG cylinder stand for?

Answer 2: (B) Liquified Petr

Q3: Ganesh Acharya is a popular name in which category in Bollywood?

Answer 3: (C) Choreography

Q4: Manpreet Singh is the captain of India in which sport as of September 2021?

Answer 4: (B) Hockey

Q5: Who is the only actor to have hosted KBC in Hindi other than Amitabh Bachchan?

Answer 5: (C) SRK

Q6: Which of these superheroes is not part of the Avengers?

Answer 6: (A) Superman

Episode 113 -Kapoor’s Darbar

Q1: What is the full form of ppe in PPE kits popularized in covid-19 times?

Answer 1: (A) Personal Protective Kit

Q2: Which of these is not a tea brand?

Answer 2: (B) Yakult

Q3: What are the wireless earplugs made by apple called?

Answer 3: (B) Airpods

Q4: Ustad Amjad Ali Khan is a legend in playing which instrument?

Answer 4: (C) Sarod

Q5: The umpire Kumar dharmasena is from which country?

Answer 5: (C) Srilanka

Q6: Who played the role of childhood Raj Kapoor in Mera Naam joker?

Answer 6: (B) Rishi Kapoor

Episode 112 -Sallu Bhaijaan

Q1: Which of these countries is not in Europe?

Answer 1: (D) Chile

Q2: ‘Ek baar jo maine commitment kar di uske baad toh mai apne aap ki bhi nahi sunta’ is from which famous movie?

Answer 2: (D) Wanted

Q3: International Labour Day is celebrated on which date?

Answer 3: (C) May 1

Q4: Which Indian Badminton player has won the World Championship?

Answer 4: (A) PV Sindhu

Q5: In September 2021 the Supreme Court ruled that women could apply for admission to which of these?

Answer 5: (A) National Defense

Q6: In October 2021 which country sent a crew to space to shoot a movie?

Answer 6: (B) Russia

Episode 111 – Earth Ki Galaxy

Q1: Which smartphone company has the galaxy series?

Answer 1: (C) Samsung

Q2: The city of Kolhapur is famous for which of these?

Answer 2: (A) Chappal

Q3: Which sport is played with the help of a bat?

Answer 3: (C) Baseball

Q4: The iconic dialogue mere pass maa hai is from which movie?

Answer 4: (C) Deewar

Q5: The amazon river flows in which continent?

Answer 5: (A) South Africa

Q6: Wrong is a fashion brand co-created by which cricketer?

Answer 6: (B) Virat Kolhi

Episode 110 – Thepla Ya Khichdi

Q1: Air india was bought by Which business group in 2021?

Answer 1: (C) TATA

Q2: Which of these food items is also the name of a Hindi TV series?

Answer 2: (B) Khichdi

Q3: Which of these parts is seen in a car but not on a bike?

Answer 3: (C) Seat Belt

Q4: Which of these actor’s father was also an actor?

Answer 4: (C) Akshay Khanna

Q5: People suffering from which disease need to monitor their blood sugar?

Answer 5: (B) Diabetes

Q6: What is the currency of the United Kingdom?

Answer 6: (B) Pound

Episode 109-

Q1: Mulayam Singh Yadav has served as CM of which state?

Answer 1: (C) Uttarpradesh

Q2: The actor Kunal khemu is married to which actor’s sister?

Answer 2: (C) Saif Ali Khan

Q3: Which of these companies is not primarily known for watches?

Answer 3: (A) Ray-Ban

Q4: Arvind Kejriwal is a graduate from which of these institutions?

Answer 4: (B) IIT

Q5: Which indian state’s name means home of the clouds?

Answer 5: (B) Meghalaya 

Q6: Which textile company has the famous tagline the complete man?

Answer 6: (D) Raymond

Episode 108 -The Pink City

Q1: The pro kabaddi league side pink panthers is from which city?

Answer 1: (C) Jaipur

Q2: Which of these is not a Tata car?

Answer 2: (C) Innova

Q3: How do we better know the character Sangram bhalerao as?

Answer 3: (D) Simba

Q4: Pankaj Advani is an indian sportsman famous for which of these sports?

Answer 4: (B) Billards

Q5: Which of these kings is not part of the Mughal Dynasty?

Answer 5: (C) Allauddin Khilji

Q6: The coffee plant has its origins in which continent?

Answer 6: (B) Africa

Episode 107 – The Jungle Python

Q1: How many kilometers is equal to 5 miles?

Answer 1: (D) 8

Q2: With respect to IPL 2021 who is the odd man out?

Answer 2: (C) ROHIT

Q3: On which day is the Padma Shree award and Bharat Ratna award awarded?

Answer 3: (A) 26 JANUARY

Q4: The character ACP Pradyuman appeared in which hit TV series?

Answer 4: (B) CID

Q5: The town of Sivakasi in Tamil Nadu is famous for making what?

Answer 5: (B) FIRECRACKERS

Q6: What type of animal is kaa in the jungle book?

Answer 6: (C) PYTHON

Episode 106 – Mega Star Chiru

Q1: Which Telugu actor and politician is known by the name megastar?

Answer 1: (A) Chiranjeevi

Q2: Which bank has the most number of branches in India?

Answer 2: (C) State Bank Of India

Q3: Indeep Bakshi and Badshah have a hit song about which day of the week?

Answer 3: (B) Saturday

Q4: What term is used if a batsman gets out on the first ball of both test innings?

Answer 4: (B) King Pair

Q5: Which Indian PM popularized the slogan Jai jawan Jai Kisan?

Answer 5: (C)Lal Bahadur 

Q6: After how many years do the Lok Sabha elections take place?

Answer 6: (D) 5 Years

Episode 105 -Spotify Vs iTunes

Q1: The Burj Khalifa skyscraper is in which country

Answer 1: (A) Dubai

Q2: In which country does the Big bash league T20 tournament happen

Answer 2: (C) Australia

Q3: Which actor played the role of akbar in amar akbar Anthony

Answer 3: (B) Rishi Kapoor

Q4: Which of these is not a cosmetics brand

Answer 4: (B) Ray-Ban

Q5: What is apple’s music player software called

Answer 5: (D) iTunes

Q6: Which of these dismissal is possible on a free hit in cricket

Answer 6:(D) Runout

Episode 104 – Cadbury Celebrations

Q1: Which of these is not a Cadbury’s chocolate brand

Answer 1: (B) Kitkat

Q2: Normally the instrument violin has how many strings

Answer 2: (B) 4

Q3: Dhanraj Pillay captained India in which of these sports

Answer 3: (C) Hockey

Q4: Sunny days is the autobiography of which Indian cricket legend

Answer 4: (A) Sunil Gavaskar

Q5: What does the sim in sim Card stand for

Answer 5: (B) Subscriber Identity M

Q6: Whose signature is found on Indian currency notes

Answer 6: (D) RBI Governor

Episode 103 -Chacha Chaudhari

Q1: In which state’s cuisine is the sweet dish Ghever prepared?

Answer 1: (B) RAJASTHAN

Q2: Polo is a sport played on the backs of which of these animals?

Answer 2: (A) HORSE

Q3: Polo is a sport played on the backs of which of these animals?

Answer 3: (A) COMMON MAN

Q4: Which of these terms is common to both cricket and football

Answer 4: (D) OFFSIDE

Q5: Paper/Rava and Set are types of which popular food item?

Answer 5: (C) DOSA

Q6:Which of these business leaders is an IIT graduate?

Answer 6: (A) SUNDAR PICHAI

Episode 102 -Gully Boy

Q1: Which of these is not a place in Maharashtra?

Answer 1: (D) Bhagalpur

Q2: Which of these is not a mosquito repellent brand?

Answer 2: (B) Odonil

Q3: How many T20 internationals did Sachin Tendulkar play for India?

Answer 3: (C) 1

Q4: Which is the longest national highway in India?

Answer 4: (B) NH-44

Q5: Which of these music director duos are not brothers?

Answer 5: (A)Vishal Shekhar

Q6: Which Mumbai rapper’s real name is Vivian Fernandez?

Answer 6: (B) Divine

Episode 101 – Bechara Ritesh!

Q1: Filmmaker Mahesh Manjrekar hosts the Marathi version of which show?

Answer 1: (B) Big Boss

Q2: With which sport would you associate Usain Bolt’s name?

Answer 2: (C) Athletics

Q3: Which of these is not allowed in cricket anymore?

Answer 3: (B) Runner

Q4: Which actress debuted alongside Hrithik Roshan in Kaho Naa Pyaar Hai?

Answer 4: (A) Amisha Patel

Q5: Which Disney movie has a lead character named Simba?

Answer 5: (A)The Lion King

Q6: Which of these states doesn’t have a seacoast?

Answer 6: (C)  Madhya Pradesh

Episode 100 – Superstar Couple

Q1: Which of these is not a stationary brand in India?

Answer 1: (C) Everready

Q2: Angelina Jolie was married to which actor gave them the nickname Brangelina?

Answer 2: (A) Brad Pitt

Q3: In which mode does the phone lose network connectivity?

Answer 3: (C) Airplane Mode

Q4: Which of these animals is not found in India in the wild?

Answer 4: (D) Giraffe

Q5: In which of these years was world war 2 going on?

Answer 5: (B) 1940

Q6: Which of these companies is not a footwear brand?

Answer 6: (C) Old Spice

Episode 99 – Jallikattu: Cultural Heritage

Q1: Which Indian music label is the ’most subscribed YouTube channel as of Sep 2021?

Answer 1: (D) T-Series

Q2: The characters Jethalal and Daya Gada appear in which Indian sitcom?

Answer 2: (B) Taarak Mehta Ka 

Q3: Which director also hosts a popular chat show?

Answer 3: (C) Karan Johar

Q4: Which of these brands makes ethnic Indian clothes?

Answer 4: (B) Biba

Q5: Akshay Kumar and Sunil Shetty did not appear together in which of these movies

Answer 5: (D) Bhool Bhulaiya

Q6: Jallikattu is a race held in Tamil Nadu using which animal

Answer 6: (B) Bull

Episode 98 – Gujrati Bapu

Q1: Good day is a brand of cookies and biscuits from which the company?

Answer 1: (B) Britania

Q2: What was the mother tongue of mahatma gandhi?

Answer 2: (D) Gujrati

Q3: Which of these is a dating app where women make the first move?

Answer 3: (B) Bumble

Q4: What is the name of the domestic T20 competition in India?

Answer 4: (B) Syed Mushtaq Ali trophy

Q5: Avial is a popular dish from which state?

Answer 5: (B) Kerala

Q6: What is the height of the net in badminton?

Answer 6: (C) 5 Feet

Episode 97 -The White Revolution

Q1: The famous tunday kebabs originated in which city

Answer: (D) Lukhnow

Q2: What is the name given to the charging port of the apple products

Answer: (C) Lightning

Q3: The white revolution in India happened in which product

Answer: (B) Milk

Q4: Abhijeet Sawant was the first winner of which reality show

Answer: (B) Indian Idol

Q5: Which of these gadgets has to side a and b for listening

Answer: (A) Audio Cassette

Q6: Which piece in chess can move in only vertical or horizontal lines

Answer: (B) Rook

Episode 96 – Captain to Mentor

Q1: Which detergent brand is preferred by Hema Rekha Jaya and Sushma?

Answer 1: (C) Nirma

Q2: Which position will ms dhoni occupy for India in the 2021 T20 world cup

Answer 2: (B) Mentor

Q3: Litti chokha is a dish found in which of these States

Answer 3: (B) Bihar

Q4: How many thieves are there in the story of Ali Baba

Answer 4: (D) 40

Q5: Which of these can you see on the dettol logo

Answer 5: (A) Sword

Q6: Vijay Kumar won a silver medal for india at the London 2012 Olympic in which sport

Answer 6: (C) Shooting

Episode 95 -Khatron ke Khiladi

Q1: Which of these is not a hyundai car?

Answer 1: (D) Corolla

Q2: How do we better know the wrestler Dilip Singh as?

Answer 2: (B) The Great Khali

Q3: Which of these cities does not have an IIT?

Answer 3: (C) Bangaluru

Q4: Which of these cannot travel through space?

Answer 4: (B) Sound

Q5: Which director hosts the reality show khataron ke khiladi?

Answer 5: (C) Rohit Shetty

Q6: How many centuries did Rohit Sharma score in the 2019 world cup?

Answer 6: (C) 5

Episode 94 – The Kite Festival

Q1: Which of these actresses made their debut as a child actor?

Answer 1: (D) Alia B

Q2: Kites are flown on which of these festivals?

Answer 2: (B) Makar Sankranti

Q3: Which of these creatures have transparent fur?

Answer 3: (B) Polar Bears

Q4: A prime number is a number that cannot be divided by what other number?

Answer 4: (B) 2

Q5: Which of these is usually found in coastal regions?

Answer 5: (A) Lighthouse

Q6: Which of these is usually found in coastal regions?

Answer 6: (A) Andra Pradesh

Episode 93 -Hitman Special

Q1: Which of these is the biggest in computing?

Answer 1: (D) Terabyte

Q2:Jagjit Singh was famous for singing which type of song?

Answer 2: (A)Gazal

Q3:Which of these is not a mineral water brand in India?

Answer 3: (C) Rasna

Q4:How many years are there in a millennium?

Answer 4: (D)1000

Q5:Which number does Rohit Sharma wear for India?

Answer 5: (C)45

Q6:The Indira Gandhi International airport is in which city?

Answer 6: (B)New Delhi

Episode 92 – Indo- Pak Cricket Rivalry

Question 1) How many times has Pakistan beaten India in the 50 overs World Cup?

Answer: 0

Question 2) What is the full form of GST?

Answer: Goods and Services Tax

Question 3) Which of these countries has a king as the head of state as of 2021?

Answer: Thailand

Question 4) What is Varun Dhawan’s profession in the movie Sui Dhaaga?

Answer: Tailor

Question 5) What is Varun Dhawan’s profession in the movie Sui Dhaaga?

Answer: Taxis

Question 6) Which of these dismissals is possible on a no ball?

Answer: Run Out

Episode 91 – Rajdhani Express

Q1: India ranks at what number as the biggest country by land area?

Answer 1: (C) Seventh

Q2: Which of these sports was created?

Answer 2: (D) Basketball

Q3:Which of these is not a landmark in Mumbai?

Answer 3: (C) Victoria Memorial

Q4: Which of these Indians has not won an Oscar?

Answer 4: (C) Amir Khan

Q5: Which of these cricketers has a daughter named India?

Answer 5: (A) Jhonty Roads

Q6: Which city is common to the trains named Rajdhani Express?

Answer 6: (B) New Delhi

Episode 90 – India ka Newton

Q1: Kangana Ranaut is portraying which politician in the movie Thalaivi?

Answer 1: (D) J. Jayalalitha

Q2: Birds often fly in the formation of which of these letters to save energy?

Answer 2: (A) V

Q3: Which of these brands is named after a woman?

Answer 3: (A) Chanel

Q4: The name of who among these is also the title of a movie starring Rajkumar Rao?

Answer 4: (D) Newton

Q5: Which of these is a city as well a country?

Answer 5: (B) Singapore

Q6: In which of these years did India have three prime ministers?

Answer 6: (B) 1996

Episode 89 -The longest River

Q1: Sinhalese is the official language of which country?

Answer 1: (D) Srilanka

Q2: Number does Virat Kohli wear while playing for India?

Answer 2: (C) 18

Q3: Kashmiri/Byadgi and Bhut Jolokia are types of which Indian ingredient?

Answer 3: (C) Chillies

Q4: Shantivan is the memorial of which Prime Minister of India?

Answer 4: (B ) Jawaharlal Nehru

Q5: Raja Ravi Varma is famous for which art form in Indian history?

Answer 5: (C) Painting

Q6: Which of these rivers is the longest?

Answer 6: (B) Bramhaputra

Episode 88 – India to Malaysia

Q1: Which of these was declared as the state animal of Ladakh in 2021?

Answer 1: (A) Snow Leopard

Q2: Bali is one of the major islands in which country?

Answer 2: (B) Indonesia

Q3: Which param vir chakra recipient has Sidharth Malhotra acted in Sher shah?

Answer 3: (D) Cap.Vikram Batra

Q4: What word is common to these admission tests in Indian education?

Answer 4: (A) Entrance

Q5: Which of these places is in the title of a 2021 movie starring Ajay Devgan?

Answer 5: (B) Bhuj

Q6: The term bc when used for dating old events refers to which person?

Answer 6: (A) Crist

Episode 87 – The Wall Of India

Q1: In Dabanng what nickname does Chulbul Pandey give himself?

Answer 1: (D) Robin Hood

Q2: Which Indian automobile manufacturer has a red horse as part of its logo?

Answer 2: (A) TVS

Q3: Which of these is not a variety of rice?

Answer 3: (B) Blue Jaba

Q4: According to a popular dialogue the police of how many countries are

Answer 4: (B) 11

Q5: Which state did Rahul Dravid represent in Ranji Trophy cricket?

Answer 5: (C) Karnataka

Q6: The football legend Diego Maradona played for which country?

Answer 6: (A) Argentina

Episode 86 -The Kapoor Family

Q1: The leaf of which plant is used to serve food in traditional Indian meals in some states of India?

Answer 1: (B) Banana

Q2: The companies hero and Hercules sell what kind of transportation products?

Answer 2: (D) Bicycles

Q3: How is Ranbir Kapoor related to Raj Kapoor?

Answer 3: (A) Grandson

Q4: Which of these is located on Dalal Street in Mumbai?

Answer 4: (D) Bamby Stock Exchange

Q5: Which of these is not an island country?

Answer 5: (C) Instanbul

Q6: Which children’s magazine was acquired by Amar Chitra Katha in 2007?

Answer 6: (D) Tinkle

Episode 85 – shakakarta Shivaji

Q1: The dialogue aata majhi satakli us from which movie

Answer: (C) Singham

Q2: After which king is the international airport at Mumbai named

Answer: (C) Chhatrapati Shivaji

Q3: Which of these films is not based on a sport

Answer: (B) Lakshya

Q4: Which of these films is not based on a sport

Answer: (A) USA

Q5: Indian Olympic medalist boxer loving borgohain is from which state

Answer: (B) Assam

Q6: Which of these letters is not found on the bottom row of an qwerty keyboard

Answer: (C) K

Episode 84 – Jaguar ko bolo TATA 

Q1: Which Indian boxer did Priyanka Chopra play in a 2014 film?

Answer 1: (C) Mary Kom

Q2: Which British luxury vehicle brand did Tata motors acquire in 2008?

Answer 2: (B) Jaguar

Q3: Which Indian multinational company was started by Narayan Murthy?

Answer 3: (C) Inf0sys

Q4: Which of these is not a programming language?

Answer 4: (D) Linex

Q5: Which instrument is pandit Hariprasad Chaurasia famous for playing?

Answer 5: (C) Fluet

Q6: The tv series Malgudi days is based on which author’s work?

Answer 6: (B) R.K.Narayan

Episode 83 – Mission Impossible

Q1: Salman Khan did not play a police officer in which of these films

Answer 1: (C) Ek Tha Tiger

Q2: The milk drink thandai has which nut used in it

Answer 2: (A) Almond

Q3: Mohun Bagan and East Bengal are rival Indian clubs in which sport

Answer 3: (C) Football

Q4: Which superstar acted in the mission impossible movie franchise

Answer 4: (B) Tom Cruise

Q5: Which of these states was the latest to be formed

Answer 5: (D) Telangana

Q6: What is the length of an Olympic sized swimming pool

Answer 6: (D) 50 Metre

Episode 82 – Ek rupaiya barah aana

Q1: The b in the college bits Pilani stands for what

Answer 1: (B) Birla

Q2: How many annas were 1 rupee equal to before it was discontinued

Answer 2: (C) 16

Q3: The slogan Sunday ho ya Monday asks us to eat which food item

Answer 3: (B) Eggs

Q4: Which of these is not a car brand by Mahindra

Answer 4: (A) Pajero

Q5: How many major historical battles were fought at Panipat

Answer 5: (A) 3

Q6: YouTube is owned by which parent company

Answer 6: (C) Google

Episode 81 – Legendary Kishore Da

Q1: Which of these is not a mode of dismissal in cricket?

Answer 1: (C) Running On The Pitch

Q2: Which legendary singer’s real name was Abayas Kumar Ganguly?

Answer 2: (B) Kishor Kumar

Q3: How many people have won individual Olympic gold for India?

Answer 3: (A) 2

Q4: Tiktok increased its maximum video length to how many minutes in 2021?

Answer 4: (A) 3 Minutes

Q5: Which cricketer got married to tv presenter Sanjana Ganesha in 2021?

Answer 5: (C) J Bumrah

Q6: Which of these is not an insurance company?

Answer 6: (C) DLF

Episode 80 – Magic Masala

Q1: How many States are there in India as of September 2021?

Answer 1: (C) 28

Q2: Which actress’s real name is Reema Lamba?

Answer 2: (A) Option 1

Q3: How many points are scored in archery for hitting the center bull’s eye?

Answer 3: (C) 10

Q4: Which of these is not a Lay’s chips flavor?

Answer 4: (D) Spicy Manchurian

Q5: Which of these Universities is in America?

Answer 5: (C) Harvard

Q6: The football club in real Madrid is from which country?

Answer 6: (A) Spain

Episode 79 – Dil Dhadakne Do

Q1: Which actor narrates the movie Dil deadline do like the character of a dog

Answer 1: (B) Amir Khan

Q2: Which of these sweet dishes is not fried?

Answer 2: (A) Shrikhand

Q3: What is the full form of USB

Answer 3: (B) Universal Serial Bus

Q4: What was the reward given by the government for capturing Gabbar Singh in Sholay

Answer 4: (A) 50000 Rs

Q5: Pick the odd one out

Answer 5: (C) Run Out

Q6: Which of these is not a TVS bike

Answer 6: (D) Unicorn

Episode 78 – Thalaiva, the best!

Q1: Which is the only finger in the human hand that has only two bones

Answer 1: (D) Thumb

Q2: In which of these years did a census take place in India

Answer 2: (A) 2021

Q3: What is the name of Priyanka Chopra character in don

Answer 3: (B) Roma

Q4: Which of these is a kind of shot played by a batsman in cricket

Answer 4: (C) Square Cut

Q5: What kind of animal is the dhole found in the Indian forest

Answer 5: (A) Dog

Q6: Who was awarded the Dada Saheb Phalke award in 2021

Answer 6: (B) Rajanikant

Episode 77The Authentic Chikki 

Question 1) What is the red piece used in carrom called?

Answer: Queen

Question 2) Which sticky sweet made from jaggery and nuts is Lonavala famous for?

Answer: Option 4

Question 3) Which of these is not a tyre manufacturing company?

Answer: Amaron

Question 4) What was the name of the famous singer a Akbar’s court?

Answer: Tansen

Question 5) Which of these names is also that of a sweet milk-based drink?

Answer: Piyush

Question 6) Which of these is not a video calling app?

Answer: Dunzo

Episode 76

Question 1) Which of these events happened in the 21st century?

Answer: Parliament terror Attack

Question 2) Which of these countries is spread over Asia and Europe?

Answer: Turkey

Question 3) Which of these animals can fly?

Answer: Bat

Question 4) In which of these years did an India-Pakistan war happened?

Answer: 1965

Question 5) Which of these objects will float on water?

Answer: Empty Plastic Bottle

Question 6) Which men’s footballer became the top international

Answer: C. Ronaldo

Episode 75

Question 1) Which of these is usually used to make Agra petha?

Answer: Ash Gourd

Question 2) Which company owns the soap brand Lifebuoy?

Answer: Unilever

Question 3) The ‘INDIAai’ initiative is related to which technology?

Answer: Artificial Intelligence

Question 4) Who is the current Chief Election Commissioner of India?

Answer: Sushil Chandra

Question 5) Which actor was awarded Pakistan’s civilian honor Nishan-e Imtiaz in 1998?

Answer: Dilip Kumar

Question 6) The first Tejas Express train ran from Goa to which city?

Answer: Mumbai

Episode 74

Q1: Which of these is not the name of a laundry detergent

Answer 1: (C) Lizol

Q2: Which team won the first ipl season in 2008

Answer 2: (C) Rajasthan Royals

Q3: Who among these is not an Indian author

Answer 3: (D) Mohammad Hanif

Q4: Which of these is not an Indian army regiment

Answer 4: (D) Kerala Scouts

Q5: Who was the bowler that Yuvraj Singh hit for six sixes in an over

Answer 5: (D) Option 4

Q6: Fortune sundrop and Dhara are some brands of what product

Answer 6: (A) Edible Oil

Episode 73

Question 1) Which actor appeared on MTV Roadies as a contestant?

Answer: Option 2 (Ayushmann)

Question 2) In which century was the Taj Mahal built?

Answer: 1600s

Question 3) Who is famous for using the term ‘tracer bullet’ during cricket commentary?

Answer: Ravi 

Question 4) In which year did India win a Olympic hockey medal before 2021?

Answer: 1980

Question 5) Which of these was developed first?

Answer: Atom Bomb

Question 6) Which of these is also the part of a book?

Answer: Spine

Episode 72

Question 1) Who played the role of Crimemaster Gogo in Andaz Apna Apna?

Answer: Option 2

Question 2) Which of these is also the name of session in Parliament?

Answer: Question Hour

Question 3) The terms ‘6 pack’ and ‘8 pack’ are associated with which of these body parts?

Answer: Abdomen

Question 4) What is SRK’s character’s job in the movie Jab Harry Met Sejal?

Answer: Tourist Guide

Question 5) In cricket after the fall of how many wickets does the 11th batsmen enter the field?

Answer: 9

Question 6) With respect to physics convex and concave are different types of what?

Answer: Lens

Episode 71

Question 1) Where is the Ranthambore National Park located?

Answer: Rajasthan

Question 2) Which Pakistani bowler’s book is called Controversially Yours?

Answer: Shoaib Akhtar

Question 3) The movie The Big Bull is based on whose story?

Answer: Harshad Mehta

Question 4) Which of these is a car by Honda?

Answer: Amaze

Question 5) Balasaheb Thackeray founded which political party?

Answer: Shiv Sena

Question 6) An ENT specialist doctor does not work on which of these parts?

Answer: Teeth

Episode 70

Question 1) Which phrase painted behind trucks was banned by the Maharashtra government in 2015?

Answer: Horn Ok Please

Question 2) What sort of animal is the mascot of Indian oil?

Answer: Rhino

Question 3) Which is the most spoken Indian language after Hindi?

Answer: Bengali

Question 4) Which of these has Elon Musk’s company SpaceX sent to space?

Answer: Tesla Car

Question 5) As of August 2021 who is the only living former President?

Answer: Option 3

Question 6) Which of these is situated at the highest elevation?

Answer: Bengaluru

Episode 69

Question 1) Which of these is named after an island in the pacific?

Answer: Bikini

Question 2) What are ‘toned’ / double toned and ‘skimmed’ all varieties of?

Answer: Milk

Question 3) Which of these medical conditions is classified into Type-1 and Type-2?

Answer: Diabetes

Question 4) Which of these is a symbol of AIDS awareness?

Answer: Option 2

Question 5) Which of these phrases is found on the google.com homepage?

Answer: I’m feeling lucky

Question 6) Who among these is the daughter of Tamil superstar Gemini Ganesan?

Answer: Rekha

Episode 68 –

Question 1) Which of these countries is known as the ‘Land of Rising Sun’?

Answer: Japan

Question 2) Which of these is responsible for controlling glucose level in blood?

Answer: Insulin

Question 3) Which city is known as The Diamond City of India?

Answer: Surat

Question 4) Devendra Jhajharia won a silver medal in the Tokyo 2020 Paralympics in which event?

Answer: Javelin Throw

Question 5) Which country’s flag features the sun and the moon on it?

Answer: Nepal

Question 6) Which club has signed Cristiano Ronaldo from Juventus in 2021?

Answer: Option 3

Episode 67 –

Question 1) Misal pav is a street food item from which state?

Answer: Maharashtra

Question 2) In which of these movies is Shah Rukh Khan not called Rahul?

Answer: Mohabbatein

Question 3) Which of these delicacies would you associate with Rajasthan?

Answer: Daal baati Churma

Question 4) Which of these music directors is noted form wearing gold jewellery?

Answer: Bappi L

Question 5) Which brand has the tagline The Taste of India?

Answer: Amul

Question 6) Which of these was discontinued by Apple from iPhone 7?

Answer: Headphone Jack

Episode 66 –

Question 1) 

Answer: Pani Puri

Question 2) 

Answer: Silver Foil

Question 3) 

Answer: Lagaan

Question 4) 

Answer: Plane

Question 5) 

Answer: Major Dhyan Chand

Question 6) 

Answer: 7

Episode 65 –

Q1:

Answer: Central Vista – A

Q2:

Answer: 3

Q3:

Answer: Smart Cities Mission – B

Q4:

Answer: Kuch Kuch Hota Hai

Q5:

Answer: Chennai

Q6:

Answer: Deepika Padukon

Episode 64 – Hit Man

Q1: Mahatma Gandhi met which of these figures

Answer: (A) CHARLIE CHAPLIN

Q2: The feathers of which of these are generally used to make a badminton shuttlecock

Answer: (A) GOOSE

Q3: In the Ramayan, jambavan was called the king of what

Answer: (B) BEAR

Q4: A gharial is which type of reptile found in central India.

Answer: (B) CROCODILE

Q5: As of July 2021 how many double hundreds has Rohit Sharma scored in odis

Answer: (C) 3

Q6: Which Indian chef has cooked for the former us president Barack Obama at the White House

Answer: (B) VIKAS KHANNA

Episode 63 – Pi-Pi ki Keemat

Question 1) Yeast is a fungus which is used in which of these commonly

Answer: Baking

Question 2) Which of these usually comes as top load or front load.

Answer: Washing Machine

Question 3) Which of these cricketers is from Karnataka.

Answer: KL Rahul

Question 4) In which year was the movie Kaho Naa Pyaar hai released.

Answer: 2000

Question 5) What post was Venkaiah Naidu elected to in 2017?

Answer: Vice-President

Question 6) Which of these values is equal to 3.14?

Answer: Pi

Episode 62 – Gangam Style

Question 1) Which of these places is a famous pilgrimage site for devotees of Sai Baba?

Answer: Shirdi

Question 2) kiwi is a term used to refer to people from which country?

Answer: New Zealand

Question 3) Which artist made the first video on YouTube to read 100 crore views?

Answer: PSY

Question 4) Which of these is a symbol of breast cancer?

Answer: Option 1

Question 5) Who is the founder of Maharashtra Navnirman Sena party?

Answer: Raj Thackeray

Question 6) Which of these directors is married to a playback singer?

Answer: Vishal B.

Episode 61 – Boom boom Bumrah

Question 1) Which of these states does President Ramnath Kovind come from?

Answer: Uttar Pradesh

Question 2) Which of these spices is taken from the flower of the plant?

Answer: Saffron

Question 3) Which of these players is usually not a wicketkeeper?

Answer: Jasprit B.

Question 4) Payasam is the south-indian equivalent of which sweet dish?

Answer: Kheer

Question 5) The Nationalist Congress Party was started by which politician after splitting with the congress?

Answer: Sharad Pawar

Question 6) What does the S in the Indian organisation ISRO stands for?

Answer: Space

Episode 60 – Welcome 1983

Question 1) Which of these is the symbol for Bluetooth?

Answer: Option 4

Question 2) What is the highest Indian honour for gallantry in peacetime?

Answer: Ashoka Chakra

Question 3) Which popular indoor sport has a smooth disc called a striker used by the player?

Answer: Carrom

Question 4) Ranveer Singh will portray which famous cricketer in the upcoming movie 83?

Answer: Kapil  D

Question 5) Which of these Army ranks is a seniormost?

Answer: Colonel

Question 6) Udyan Sagar is the real name of which popular Indian DJ?

Answer: Nucleya

Episode 59 – The Fall of Afghan

Question 1) In which year did Jawaharlal Nehru pass away?

Answer: 1964

Question 2) What is the maximum length of a test cricket match?

Answer: 5 Days

Question 3) Which of these animals has a tighty curled tail?

Answer: Option 3

Question 4) Which of these people is appointed by the president to the state?

Answer: Governor

Question 5) Which of these usually comes in which or brown colour?

Answer: Egg

Question 6) Which country’s government is now being controlled by an Islamist militant organisation?

Answer: Afghanistan

Episode 58 – Masala Dosa ya Samosa

Question 1) Harmandir Sahib is a religious site known by what popular name?

Answer: Golden Temple

Question 2) Leander Paes is an Olympic medallist for India in which sport?

Answer: Tennis

Question 3) Which of these originated as a fried triangular snack in Central Asia?

Answer: Samosa

Question 4) Which actors real last name is Bhavnani?

Answer: Ranveer S.

Question 5) Which of these makes a right angle or 90 degrees on an analog clock?

Answer: 3’O Clock

Question 6) Gobi dessert and Manchrian plain are geographical features in which of these countries?

Answer: China

Episode 57-Gold & Bronze in Tokyo

Q1: In which famous Hindi movie do the friends Jai and Veeru appear

Answer 1: (C) SHOLAY

Q2: India lost the world test championship final in cricket to which country in June 2021

Answer 2: (B) NEWZEALAND

Q3: Which of these film directors is also a popular dance choreographer

Answer 3: (B) FARAH KHAN

Q4: Sandesh is a sweet milk dessert from which cuisine

Answer 4: (B) BENGALI

Q5: India won a medal in which team sport at the Tokyo Olympic after 41 years

Answer 5: (B) HOCKEY

Q6: In which language was the movie Kabir sinh remade

Answer 6: (A) TELUGU

Episode 56 –

Question 1) In which numeric series has Apple not released their iPhone?

Answer: 9

Question 2) Which character’s full name is Barbie Millicent Roberts?

Answer: Barbie

Question 3) What does the G in GB in computing stand for?

Answer: Giga

Question 4) Which of these is a type of cooktop or stove?

Answer: Induction

Question 5) What does the O in OLED stand for?

Answer: Organic

Question 6) In which year did A R Rahman made his film debut as a music director?

Answer: 1992

Episode 55 – India Ki Shaan

Q1: What is the name of the new movie directed by Farhan Akhtar?

Answer: (A) Jee Le Zara

Q2: Neeraj Chopra the Olympic gold medalist comes from which state?

Answer: (B) Haryana

Q3: Which of these is not the name of a news channel?

Answer: (C) Star Gold

Q4: Which company’s logo is seen on Virat Kohli’s bat?

Answer: (A) MRF

Q5: Ustad Zakir Hussain and his father are famous for playing which instrument?

Answer: (A) Tabla

Q6: The Olympics take place once in how many years?

Answer: (D) 4

Episode 54 –

Question 1) Which of these snacks has the word Kacchi in it after the region of Gujarat?

Answer: Dabeli

Question 2) Which Indian politician playerd the role of Tulsi Virani in Kyunki Saas Bhi Kabhi Bahu Thi?

Answer: Smriti I.

Question 3) Which zodiac symbol is also the name of a car made by an Indian company?

Answer: Scorpio

Question 4) Which of these is not a deodorant brand?

Answer: Red Tape

Question 5) Which of these state government is the official sponsor of the Indian hockey team?

Answer: Odisha 

Question 6) The title ‘Grandmaster’ is given in which sport?

Answer: Chess

Episode 53 –

Q1: Which of these desserts uses seviyan or thin noodles?

Answer 1: (A) FALUDA

Q2: Which of these vehicles moves on metal treads and not wheels?

Answer 2: (C) BATTLE TANK

Q3: The Bangabandhu National Stadium is located in which city?

Answer 3: (A) DHAKA

Q4: Which singer was married to the actress Madhubala?

Answer 4: (B) KISHOR KUMAR

Q5: How many medals did India win in the Tokyo 2020 Olympics?

Answer 5: (C) 7

Q6: Which actor who mostly does comedy films is nicknamed Chi-Chi?

Answer 6: (A) GOVINDA

Episode 52 –

Q1: Which of these organizations uses the motto ‘Zindagi ke saath bhi Zindagi ke baad bhi’

Answer 1: (A) LIC

Q2: Which of these is the larger size of paper?

Answer 2: (A) A1

Q3: Which of these is another name for table tennis?

Answer 3: (C) Ping Pong

Q4: Which of these months has only 30 days?

Answer 4: (D) September

Q5: An Olympic gold medal is made mostly of what?

Answer 5: (A) Silver

Q6: The company LG is from which of these countries?
Answer: South Korea

Answer 6: (A) South Korea

Episode 51 – Modi Ji on AIR

Q1: Which of these sweets is made of boiling and reducing milk

Answer 1: (A) RABRI

Q2: What are the radio addresses that prime minister Narendra Modi conducts called

Answer 2: (B) MAN KI BAAT

Q3: How many limbs does an octopus have

Answer 3: (B) EIGHT

Q4: Which of these is not a type of tv screen

Answer 4: () 4 STROCK

Q5: India completed how many years of independence in 2021

Answer 5: (D) 74

Q6: Bajrang punia won an Olympic medal for India in which sport

Answer 6: (D) WRESTLING

Episode 50 – Jalebi ya Laddoo

Question 1) The street food Jhalmuri made of puffed rice is found popularly in which state?

Answer: West Bengal

Question 2) Which food item does the children’s cartoon character Chhota Bheem especially like?

Answer: Laddoo

Question 3) In which film Vivek Oberoi play a gangster named Maya Dolas?

Answer: Shootout at Lokhandwala

Question 4) Which of these is not a company based in the education sector?

Answer: Dunzo

Question 5) Who is the president of the Bahujan Samaj Party?

Answer: Option 2

Question 6) Which of these is the name of a phone made by google?

Answer: Pixel

Episode 49 – Bollywood Shahenshah

Question 1) Which of these is seen on the cover of an Indian passport?

Answer: Satyamev Jayate

Question 2) The name of which of these means ‘pleaseure to the eye’?

Answer: Nainsukh

Question 3) For which of these roles has Amitabh Bachchan not won a National Film Award for Best Actor?

Answer: Jai (Sholay)

Question 4) Lalu Prasad Yadav has served as Chief Minister of which state in the past?

Answer: Bihar

Question 5) Which of these is a sweet flat bread mainly eaten in Maharastra?

Answer: Puran Poli

Question 6) The Indian Ocean Tsunami occurred in which of these years?

Answer: 2004

Episode 48 – Man, Many Personalities! 

Q1: Which Bollywood actress is nicknamed Bebo?

Answer 1: (A) KAREENA K

Q2: Undhiyu is a dish associated with which of the states.

Answer 2: (C) GUJRAT

Q3: Which freedom fighter from the 1857 revolt did Aamir khan play on screen?

Answer 3: (B) MANGAL PANDEY

Q4: Which sport did Rajyavardhan Rathore win an Olympic medal in?

Answer 4: (C) SHOOTING

Q5: As of July 2021 which of these is India’s fastest train,

Answer 5: (A) VANDE BHARAT

Q6: Who is the author of the 2013 book titled how not to make money?

Answer 6: (B) RAJ KUNDRA

Episode 47 – The People’s President

Q1: Which of these foods originate from Bihar.

Answer 1: (A) LITHI CHOKHA

Q2: Which of these animals is used by the Border Security Force for patrolling?

Answer 2: (C) CAMEL

Q3: Which of these actors has played a character named ‘Prem’ the most number of times?

Answer 3: (B) SALMAN KHAN

Q4: Michael Phelps has won the most number of Olympic medals competing in which sport?

Answer 4: (B) SWIMMING

Q5: What was the profession of APJ Abdul Kalam before he became the President of India?

Answer 5: (D) SCIENTIST

Q6: What date is celebrated as Kargil Vijay Diwas?

Answer 6: (A) 26 JULY

Episode 46 -Aila, Circuit!

Q1: What is the name of the character played by Arshad Warsi in the Munna Bhai films?

Answer 1: Circuit

Q2:  Which snack company was started in a small shop in Bikaner in 1937?

Answer 2: Haldiram

Q3: The 12 Jyotirlingas are dedicated to which god?

Answer 3: Lord Shiva

Q4: Which city is the birthplace of Subhas Chandra Bose?

Answer 4: Cuttack

Q5: In the game of football what does the first yellow card mean?

Answer 5: Caution

Q6: Which freedom fighter was popularly known as Lokmanya?

Answer 6: Option 4

Episode 45 – Mango ka Naamkaran

Q1: Which of these indian actresses has won the miss universe crown

Answer 1: Sushmita Sen

Q2: Which of these names is also a well known headphone brand

Answer 2: Bose

Q3: Which of these fruits gets its name from an indian language

Answer 3: Mango

Q4: Which of these is the name of a type of delivery in cricket

Answer 4: (A) Googly

Q5: Kamala harris holds what position in the us

Answer 5: Vice President

Q6:In which city is the gol gombuz located

Answer 6: (A) Bijapur

Episode 44 – Jalebi Baby 

Question 1) Which athlete is known as the ‘Flying Sikh’?

Answer: Milkha Singh

Question 2) Which event happens only once in 12 years?

Answer: Purna Kumbh Mela

Question 3) Who became the Chief Minister of Delhi after Sheila Dixit in 2013?

Answer: Arvind K

Question 4) On which date is Ambedkar Jayanti celebrated?

Answer: 14 April

Question 5) The Election Commission of India issues which of these?

Answer: Voter ID

Question 6) Asha Bhosle is the younger sister of which singer?

Answer: Lata M

Episode 43 – Aap Ki Adalat

Question 1) Which news reporter hosts the TV show Aap Ki Adalat?

Answer: Rajat S

Question 2) Which Indian city got the first metro rail service?

Answer: Kolkata

Question 3) Which of these sweets is deep-fried in oil?

Answer: Jalebi

Question 4) The company Onida mainly sells which kind of products?

Answer: Electronics

Question 5) ‘Dialysis’ is performed for blood purification when which organ is damaged?

Answer: Kidney

Question 6) The son of which of these politicians is the Secretary of the BCCI?

Answer: Amit Shah

Episode 42 – Kakori Kebab

Question 1) What is the name of the overused to break ties in ODI cricket?

Answer: Super Over

Question 2) Which of these sometimes comes with 12-15 gears?

Answer: Cycle

Question 3) The town of Kakori in Uttar Pradesh is famous for whar dish?

Answer: Kebab

Question 4) Which of these states is not in India’s Northeast?

Answer: Odisha

Question 5) Which politician founded the Trinamool Congress party?

Answer: Mamta Banerjee

Question 6) Which of these comes in types of b/hb and 2b?

Answer: Pencil

Episode 41 -Mrs. Jonas ya Mrs. Kohli?

Question 1) Which of these flowers grows mainly in water?

Answer: Lotus

Question 2) What is the currency of Japan called?

Answer: Yen

Question 3) Which of these actresses made her debut last?

Answer: Anushka S

Question 4) In which of these countries was the 2014 IPL held?

Answer: UAE

Question 5) From which state was Chhattisgarh created?

Answer: Madhya Pradesh

Question 6) Which country is closest to the southernmost point of mainland India?

Answer: Sri Lanka

Episode 40 – King of Clay

Question 1) Rafael Nadal is a superstar in which sport?

Answer: Tennis

Question 2) The father of which of these actors is a film director?

Answer: Varun D

Question 3) In which state was Kalpana Chawla born?

Answer: Haryana

Question 4) Who among these is the son of a sportsman?

Answer: Saif Ali K

Question 5) Which airline uses the code 6E for their flights?

Answer: Indigo

Question 6) Which of these is coated on cookware to give it a non-sticky property?

Answer: Teflon

Episode 39 -The Hitman

Question 1) Which cricketer is known by the nickname ‘Hitman’?

Answer: Rohit Sharma

Question 2) Rani Mukherji is the cousin of which of these actresses?

Answer: Kajol

Question 3) Which body part is mainly affected by jaundice?

Answer: Liver

Question 4) Which dish is said to have originated in mumbai from leftover vegetables.

Answer: Pav Bhaji

Question 5) In which year did Narendra Modi become Chief Minister of Gujarat?

Answer: 2001

Question 6) Which of these is the logo of SBI?

Answer: Option 1

Episode 38 – Yo-Yo Hirdesh Singh

Question 1) Which of these is an Olympic event in running?

Answer: Relay

Question 2) Select the correct logo of Mercedes-Benz.

Answer: Option 3

Question 3) Which popular Indian musician’s real name is Hirdesh Singh?

Answer: Honey Singh

Question 4) Which of these is a State Capital?

Answer: Bhopal

Question 5) Who majorly owns Wipro?

Answer: Azim Premji

Question 6) The Chief Minister of which of these states tendered his resignation in July 2021?

Answer: Karnataka

Episode 37 – Latte ya Filter Coffee? 

Question 1) Which of these instruments is usually played as a pair?

Answer: Tabla

Question 2) What is the name of Salman and Arbaaz Khan’s third brother?

Answer: Sohail

Question 3) Which is the smallest State in India by area?

Answer: Goa

Question 4) Which of these beverages has varieties like Mocha/Latte and Filter?

Answer: Coffee

Question 5) Which of these would you find on an electronic voting machine?

Answer: NOTA

Question 6) Virat Kohli plays Ranji Trophy cricket for which side? 

Answer: Delhi

Episode 36 – Human-Computer

Q1: Identify the correct logo of McDonald’s

Answer 1: McDonald’s

Q2: In which year was Kabhi Khushi Kabhi Gham released?

Answer 2: 2001

Q3: Who was the first batsman to score 10000 runs in test cricket?

Answer 3: Sunil Gavaskar

Q4: In the 2020 biopic, Vidya Balan played which mathematician known as ‘human-computer?

Answer 4: Shakuntala Dewi

Q5: Which of these brands was founded by a woman?

Answer 5: The Body Shop

Q6: Which of these has a fish as its state animal?

Answer 6: Lakshadeep

Episode 35 – Shivaji of the South 

Question 1) Which South-Indian superstar’s real name is Shivaji Rao Gaekwad’?

Answer: Rajnikant

Question 2) The dessert ‘Double Ka Meetha’ uses which primary ingredient?

Answer: Bread

Question 3) The women’s weightlifting silver medallist at the Tokyo Olympics shares her name with which of these people?

Answer: Mirabai

Question 4) Which of these state capitals is the closest to New Delhi?

Answer: Chandigarh

Question 5) What does the ‘A’ in ‘AYUSH’ Ministry stand for?

Answer: Ayurdeva

Question 6) Which is the first men’s cricket team to win an ODI World Cup final hosted on its own soil?

Answer: India

Episode 34 – India’s own Superhero

Q1: How many days are there in a leap year

Answer 1: 366

Q2: The film character Krishna Mehra is better known as

Answer 2: Krish

Q3: Which of these is not a racquet sport

Answer 3: Hockey

Q4: Which of these animals can not live in very cold regions

Answer 4: Crocodile

Q5: What was the capital of India before New Delhi

Answer 5: Kolkatta

Q6: Sunil Mittal is the founder of which Indian telecom company

Answer 6: Airtel

Episode 33 – Cricket Extravaganza

Question 1) The National Song of India is composed in which language?

Answer: Sanskrit

Question 2) Shimla is famous for which of these fruits?

Answer: Apple

Question 3) How often does the Cricket World Cup usually takes place?

Answer: 4 Years

Question 4) Which of these vehicles is the electoral symbol of the Samajwadi Party?

Answer: Option 2

Question 5) Which of these is not a Police Rank?

Answer: Captain

Question 6) How often does the Indian Census usually take place?

Answer: 10 Years

Episode 32 – Origin of Basketball 

Question 1) Baskin Robbins & Kwality Wall’s are famous of making which food items?

Answer: Ice Cream

Question 2) Which Bollywood actor is nicknamed Duggu?

Answer: Hrithik R

Question 3) Indica was sold by which automobile company?

Answer: Option 1

Question 4) Which Indian State shars its border with the most number of other States?

Answer: Uttar Pradesh

Question 5) In which country did basketball originate from?

Answer: United States

Question 6) Which community is known for the popular dish ‘Dhansak’?

Answer: Parsi

Episode 31 – The Universe Boss

Question 1) Which cricketer is nicknamed Universe Boss?

Answer: Chris Gayle

Question 2) Which of these was earlier named after a British queen?

Answer: Chatrapati Shivaji Terminus

Question 3) Which comedian became popular due to his bit called Sakht Luanda?

Answer: Zakir Khan

Question 4) Which of these players did not participate in the Tokyo Olympics?

Answer: Saina Nehwal

Question 5) Which of these usually gives a blue flame.

Answer: LPG Gas

Question 6) Which State’s Chief Minister is Himanta Biswa Sarma?

Answer: Assam

Episode 30 -Women Empowerment 

Question 1) In which country is the Great Pyramid of Giza situated?

Answer: Egypt

Question 2) Select the hill station?

Answer: Ooty

Question 3) Which of these is not a fielding position in cricket?

Answer: Midfielder

Question 4) Which of these is owned by Pepsi?

Answer: Mirinda

Question 5) Which of these is not a direct plant product?

Answer: Honey

Question 6) Who became India’s first female President in 2007?

Answer: Pratibha P

Episode 29 -Cricketer to Politician

Question 1) In which year did India become a Republic?

Answer: 1950

Question 2) Which of these is not a card found in the playing cards?

Answer: Minister

Question 3) Mirrored writting is seen on the front of which of these?

Answer: Option 2

Question 4) In July 2021 which former cricketer became head of the congress party in Punjab?

Answer: Navjot S 

Question 5) Which of these words is associated with the 50th anniversary?

Answer: Golden

Question 6) Which of these is longer?

Answer: 6 Feet

Episode 28 -The Knight in the Dark?

Question 1) Which institution prints the Indian currency notes?

Answer: RBI

Question 2) The Joker is the main enemy of which comic book character?

Answer: Batman

Question 3) Gobar gas mainly contains which gas?

Answer: Methane

Question 4) Which Indian railway station was named as a UNESCO World Heritage Site in 2004?

Answer: Chhatrapati Shivaji Terminus

Question 5) Which London-born politician wrote ‘An Era of Darkness’?

Answer: S. Tharoor

Question 6) Which of these is the westernmost?

Answer: Madhya Pradesh

Episode 27 -Singapore: Country ya City?

Question 1) Which colour is formed on mixing red and yellow?

Answer: Orange

Question 2) Which of these is a continent?

Answer: Australia

Question 3) In the film Neerja which airline does Neeja Bhanot work for?

Answer: Pan Am

Question 4) Which direction does a compass always point towards?

Answer: North

Question 5) Which of these cricketing events was the first to be held?

Answer: Women’s ODI World Cup

Question 6) Which of these is the name of a country and a city?

Answer: Singapore

Episode 26 -Lord’s main Dadagiri 

Question 1) Which cricketer took off his shirt and waved it from the balcony at Lord’s?

Answer: Sourav G

Question 2) Which of these is not taken from a plant?

Answer: Black Salt

Question 3) Which singer-songwritter-dancer’s autobiography is titled ‘Moonwalk’?

Answer: Michael J

Question 4) Which of these is a prime number?

Answer: 79

Question 5) The Statue of Unity depicts which Indian statesman?

Answer: Sardar Vallabhai Patel

Question 6) How many times has the Indian Women’s cricket Team won the T20 World Cup?

Answer: 0

Episode 25 – I for Apple

Q1: Which of these is made up of only numbers?

Answer: (A) Aadhar

Q2: Which of these cricketers is married to a professional squash player?

Answer: (D) Option 4

Q3: What does the letter G in GST stand for?

Answer: (A) Goods

Q4: The maximum products of Apple start from which alphabet?

Answer: (B) I 

Q5: The wife of who among these is an MP?

Answer: (A) Dharmendra

Q6: A Rubik’s cube has how many faces?

Answer: (C) 6

Episode 24 -The Wizard Of Hockey

Q1: The Sanchi Stupa can be found in which Indian state?

Answer: (A) Madhya Pradesh

Q2: Which war is the film The Ghazi Attack set during?

Answer: (A)  Bangladesh War

Q3: Where does Bermuda shorts get its name from?

Answer: (B) Place

Q4: Which of these is a part of the UAE?

Answer: (B) Abu Dhabi

Q5: Who among the following is known as the ‘Wizard of Hockey?

Answer: (A) Dhyan Chand

Q6: Which of these brands is not named after a person?

Answer: (B) Bournville

Episode 23 –  The Real Hero

Question 1) The song Lungi Dance is a tribute to which actor?

Answer: Rajnikant

Question 2) What is the maximum number of deliveries in a T20 match if there are no extras?

Answer: 240

Question 3) Who was the first Law Minister of India?

Answer: BR Ambedkar

Question 4) Which Indian Air Force officer was held captive in Pakistan in February 2019?

Answer: Abhinandan

Question 5) Which is the most abundant element in the universe?

Answer: Hydrogen

Question 6) In 1930 who formed the ‘Vanar Sena’ of children to help Congress during the freedom struggle?

Answer: Indira Gandhi

Episode 22 – Cricket-Bollywood Jodi

Question 1) Which of these actors launched her book about pregnancy in July 2021?

Answer: Kareena K

Question 2) Which sea is on India’s Eastern coast?

Answer: Bay of Bengal

Question 3) Corona virus is named so because it resembles which of these objects?

Answer: Crown

Question 4) Which Indian cricketer married film actress Geeta Basra in 2015?

Answer: Harbhajan Singh

Question 5) In 1999 at the age of sixteen who participated and won the TV music reality show SaReGaMa?

Answer: Shreya Ghosal

Question 6) Which of these UNESCO World Heritage sites is in Jaipur?

Answer: Option 1

Episode 21 – Classical Dance Ki Rani? 

Question 1) In 3 idiots which object is modified to help deliver the baby?

Answer: Option 1

Question 2) The capital of which of these states is located on the banks of the River Ganga?

Answer: Bihar

Question 3) In which sport have the sisters Divya Prashanti Akanksha and Pratima Singh represented India?

Answer: Basketball

Question 4) Who is married into the Chopra family?

Answer: Rani Mukerji

Question 5) Which of these is also the name of a classical dance form?

Answer: Manipuri

Question 6) The modern version of which of these sports was invented in India?

Answer: Badminton

Episode 20 –  Shataranj Ka Khel

Question 1) What direction do you have to travel from Mumbai to get to Delhi?

Answer: North

Question 2) Which of these lives on trees?

Answer: Koalas

Question 3) What syndrome does Rani Mukherjee suffer from in ‘Hichki’?

Answer: Tourette’s

Question 4) Which ministry is in change of the Central Board of Film Certification?

Answer: Information and Broadcasting

Question 5) Pick the odd one out?

Answer: Chess

Question 6) Which of these covers just over 70% of the earth’s surface?

Answer: Water

Episode 19 –  Freedom Memorial

Question 1) Rajghat is the memorial of which freedom fighter?

Answer: M. Gandhi

Question 2) Ayushmann Khurrana starred in which out of the two movies?

Answer: Shubh Managal Savdhaan

Question 3) What should be used in case of an electrical fire.

Answer: Sand

Question 4) Which name of Shiva means ‘blue necked’?

Answer: Neelkantha

Question 5) What does B in BSF stands for?

Answer: Border

Question 6) In which state was the Aadhaar card first issued in India?

Answer: Maharashtra 

Episode 18 – Masked Superheroes

Question 1) What do you get if you add the largest single digit number with the smallest double digit number?

Answer: 19

Question 2) Which of these objects will not be attracted by a magnet?

Answer: Cricket Ball

Question 3) Which of these rupee notes is currently not available in India?

Answer: 1000

Question 4) The rulers of which of these regions used ‘Rana’ as a title?

Answer: Mewad

Question 5) What is the colour of the ball used in day-night cricket?

Answer: Pink

Question 6) Which of these superheros has no super powers?

Answer: Batman

Episode 17 – Persian Dum

Q1: In Udta Punjab which of these is Alia Bhatt’s character passionate about?

Answer 1: (D) Hocky

Q2: Which of these landmarks appears on the Rs. 20 note?

Answer 2: (A) Image 1

Q3: Which of these gets its name from a Persian word meaning ‘fried’?

Answer 3: (A) Biryani

Q4: Which of these is mainly a reading device?

Answer 4: (B) Kindle

Q5: In cricket what does the Umpire mean by making a rectangular sign with his index fingers?

Answer 5: (B) TV Umpire

Q6: Which of these rivers originates in Tibet?

Answer 6: (B) Bharmputra

Sirf Ek Minute Episode 16Govinda No. 1 

Question 1) Which of these movies does not star Govinda in the lead?

Answer: Biwi No.1

Question 2) Which Indian union territory is the largest by area?

Answer: Ladakh

Question 3) Which of these is the logo of the political party led by the Chief Minister of Delhi? 

Answer: Broom

Question 4) In July 2021 which Indian became No 1 on the ICC Women’s ODI batting ranking?

Answer: Option 1(Mithali)

Question 5) Who was the first Indian woman to reach the summit of Mount Everest?

Answer: Bachendri Pal

Question 6) Where is India’s only submarine museum found?

Answer: Vishakapatnam

Sirf Ek Minute Episode 15 -Akki: Actor ya Author?

Question 1) Who’s wife among these is also best-selling author?

Answer: Akshay Kumar

Question 2) What colour is the background of the flag of the United Nations?

Answer: Blue

Question 3) Which of these organs cannot be transplanted for use in another human’s body?

Answer: Brain

Question 4) In which year did India defeat Pakistan in the Bangladesh War?

Answer: 1971

Question 5) By what name is Salman Khan’s character Avinash Singh Rathore popularly known?

Answer: Tiger

Question 6) Which of these people has an ISRO satellite named after them?

Answer: Kalpana Chawla

Sirf Ek Minute Episode 14 -Metro Man

Question 1) How many years will a 20-year-old have spent as a teenager?

Answer 1: Seven

Question 2) The playing surface of which of these is cleaned using powder?

Answer 2: Carrom

Question 3) In which year was Narendra Modi first elected as PM?

Answer 3: 2014

Question 4) Which part of the human body is mainly affected by tuberculosis?

Answer 4: Lungs

Question 5) Which of these is a type of machine gun?

Answer 5: AK-47

Question 6) Who is popularly known as the ‘Metro Man’?

Answer 6: E Sreedharan

Sirf Ek Minute Episode 13 -Italian delicacy 

Question 1) In the movie Andhadhun – Ayushmann Khurrana’s character plays what instrument?

Answer 1: Piano

Question 2) K-Pop refers to pop music from which of these countries?

Answer 2: South Korea

Question 3) What does the U in UPSC stand for?

Answer 3: Union

Question 4) Which of these brands is named after a type of cat?

Answer 4: Puma

Question 5) Which Indian-born engineer was appointed Chairman of Microsoft in June 2021?

Answer 5: Satya Nadella

Question 6) Gelato is a type of which of these?

Sirf Ek Minute Episode 12 -World Cup Winning Team

Question 1) Which of these actors wrote a memoir named ‘Kullam Khulla’?

Answer 1: Rishi Kapoor

Question 2) What does the ‘P’ in Pin Code stand for?

Answer 2: Postal

Question 3) The Pushkar Fair is held in which state?

Answer 3: Rajasthan

Question 4) Where was the first Indian Institute of Technology set up in 1951?

Answer 4: Kharagpur

Question 5) Where was the first Indian Institute of Technology set up in 1951?

Answer 5: M. Visvesvaraya

Question 6) Who was the Indian cricket team’s coach when they won the 2011 ODI World Cup?

Answer 6: Gary Kirsten

Sirf Ek Minute Episode 11 – Player bana Coach

Question 1) What does the R in the gear stick represent?

Answer 1: Reverse

Question 2) Which movement launched by the Government in 2014 encourages companies to manufacture their product within the country?

Answer 2: Make in India

Question 3) Who among these has coached the Indian Cricket Team?

Answer 3: Anil Kumble

Question 4) A BIS hallmark is given to which of these?

Answer 4: Gold Jewellery

Question 5) How many digits are there in the Aadhar number issued by the UIDAI?

Answer 5: 12

Question 6) Which of these sports involves throwing an object the longest distance?

Answer 6: Shot Put

Sirf Ek Minute Episode 10 – Land of Temples & Sarees 

Question 1) Pick the odd one out.

Answer 1: Anshula & Jhanvi

Question 2) What does the L in an LED screen stand for?

Answer 2: Light

Question 3) In which year did demonetisation take place?

Answer 3: 2016

Question 4) Which of these passes through India?

Answer 4: Tropic of Cancer

Question 5) Who is the Vice President of India?

Answer 5: M. Venkaiah Naidu

Question 6) Where is Kanchipuram silk sarees from?

Answer 6: Tamil Nadu

Sirf Ek Minute Episode 9 -Khan Khronology 

Question 1) Who won the first IPL?

Answer 1: Rajasthan Royals

Question 2) Which of these movies were released first?

Answer 2: Karan Arjun

Question 3) What animal appears on the Lamborghini logo?

Answer 3: Bull

Question 4) President Dr. S Radhakrishnan’s birthday is celebrated as what?

Answer 4: Teachers Day

Question 5) Which country has the largest area?

Answer 5: Russia

Question 6) Who among these is the youngest?

Answer 6: Amit Shah

Sirf Ek Minute Episode 8 – King of Fruits

Question 1) Totapuri and Kesar are types of what?

Answer 1: Mango

Question 2) Which of these is an upcoming movie starring Shahid Kapoor?

Answer 2: Jersey

Question 3) Who heads the Serum Institute of India?

Answer 3: Adar Poonawala

Question 4) Which city is China’s capital?

Answer 4: Beijing

Question 5) Which of these air force ranks is more senior?

Answer 5: Air Commander

Question 6) Which player never played a single T20 International for India?

Answer 6: Anil Kumble

Sirf Ek Minute Episode 7 – Kashmir ya Assam?

Question 1) In which part of India is the Dogri language most commonly used?

Answer 1: Jammu & Kashmir

Question 2) Which of these is a type of grass?

Answer 2: Bamboo

Question 3) Which river is called the Father of African Rivers?

Answer 3: Nile

Question 4) Which of these does ‘Sukhoi’ and ‘MiG’ supply to the Indian Armed Forces?

Answer 4: Fighter Plane

Question 5) Which soft drink has a mascot named ‘Fido Dido’?

Answer 5: 7UP

Question 6) Which of these countries reached the Euro Cup final for the first time?

Answer 6: England

Sirf Ek Minute Episode 6 – Martial Arts Ranks 

Question 1) How many primary colours are there?

Answer 1: 3

Question 2) Which continent is known as the Dark Continent?

Answer 2: Africa

Question 3) Which is the most widely spoken language in the world?

Answer 3: Mandarin

Question 4) Which city in India has the Veer Savarkar International airport?

Answer 4: Port Blair

Question 5) Arrange these Karate belts starting from the lowest.

Answer 5: White-Yellow-Green

Question 6) Which is India’s eastern most state?

Answer 6: Arunachal Pradesh

Sirf Ek Minute Episode 5 – Silk City

Question 1) Which state produces Mysore sarees?

Answer 1: Karnataka

Question 2) Which of these IPL teams has MS Dhoni played for?

Answer 2: Rising Pune Supergaints

Question 3) Which animal makes laughing noises?

Answer 3: Hyena

Question 4) What was Chhatrapati Shivaji Maharaj’s mother’s name?

Answer 4: Jijabai

Question 5) Which of these rivers is not a tributary of the Ganges?

Answer 5: Ravi

Question 6) In which year did Manmohan Singh become the Prime Minister of India?

Answer 6: 2004

Sirf Ek Minute Episode 4 – VVS ya Dada?

Question 1) Which is the biggest desert in the world?

Answer 1: Sahara

Question 2) From which country did Mahatma Gandhi arrive in Bombay in 1915?

Answer 2: England

Question 3) Which of these places is farthest from Mumbai?

Answer 3: Ghajiabad

Question 4) Which of these cricketers has Virat Kohli never played with in international cricket?

Answer 4: Sourav Ganguly

Question 5) The famous dialogue of Shashi Kapoor from movie Deewar is Mere pas… hai?

Answer 5: Maa

Question 6) The founder of which of these companies recently announced he was going to space?

Answer 6: Amazon

Sirf Ek Minute Episode 3 – FB ya Twitter? 

Question 1) When did Gandhiji Launch The Quit India Movement?

Answer 1: 1942

Question 2) Which is the largest state by area of India?

Answer 2: Rajasthan

Question 3) In which of these does the athlete cover the longer distance?

Answer 3: 50 KM Walk

Question 4) Which king has Ranveer Singh played on screen?

Answer 4: Alauddin Khilji

Question 5) The flag of which of these countries has fifty stars on it?

Answer 5: USA

Question 6) What was created first?

Answer 6: Facebook

Sirf Ek Minute Episode 2 – Scam of the Century

Question 1) Which animal is known as the ship of the desert?

Answer 1: Camel

Question 2) In which year was Harshad Mehta arrested for a stock market scam?

Answer 2: 1992

Question 3) In which direction does the sun rise?

Answer 3: East

Question 4) How many seconds are there in hour?

Answer 4: 3600

Question 5) How many people have landed on the Moon?

Answer 5: 12

Question 6) Which of these rulers in usually called ‘The Great’?

Answer 6: Ashoka

Flipkart Sirf Ek Minute Episode 1 Answers – Dhoni ya Azharuddin?

Question 1) Which is the main ingredient in a pizza?

Answer 1: All Purpose Flour

Question 2) Who among these made their Bollywood debut first?

Answer 2: Deepika Padukone

Question 3) How many planets lie between the sun and the last planet in the solar system?

Answer 3: 7

Question 4) What instrument is goddness Saraswati seen holding in her depictions?

Answer 4: Veena

Question 5) Which of these is a new Indian ministry created in 2021?

Answer 5: Cooperation

Question 6) Which cricket captain has led India in the most number of ODI World Cups?

Answer 6: Mohd Azharuddin

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers

Details of the Flipkart Sirf Ek Minute Quiz

1. This Contest will commence on Daily from 12:01 a.m. (IST) to 11:59 p.m. (IST) (“Contest Period”)

2. In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Flipkart.

3. Once you have signed-in to the Flipkart App, you can participate by navigating to the page where 6 (six) questions will be posted during the entire Contest Period.

4. Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly, you will be entitled for a prize.

5. Each winner will be eligible for winning one Prize under this Contest only.

Prizes of the Contest

In this contest you may win Flipkart Gift Vouchers, Gems, Supercoins and much more.

Also Check Out Following Quiz on Flipkart

Flipkart Challenge With Ranbir Kapoor Quiz Answers – Click Here

1. Flipkart Fake or Not Fake Quiz Answers : Win Exciting Prizes Like Gift Voucher or Supercoins – Click Here

2. Crime Stories Answers : Win Exciting Prizes – Click Here

3. Flipkart Daam Sahi Hai Quiz Answers – Click Here

4. Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers – Click Here

5. Power Play With Champions Answers – Click Here

6. Flipkart Aage Kya Quiz Answers : Win Exciting Prizes – Click Here

7. Flipkart Bid And Win Quiz Answers : Win Exciting Prizes – Click Here

8. Flipkart Kya Bolti Public Answers – Click Here

9. For Your Information Quiz Answers – Click Here

10. Flipkart Kaun Who did it answers – Click Here

11. Flipkart Dating Aaj Kal Answers – Click Here

12. Bigg Buzz Challenge Answers – Click Here

13. Flipkart Ladies V/s Gentleman Answers – Click Here

14. Flipkart Beat The Genius Quiz Answers – Click Here

15. Flipkart Khel Paheliyon Ka Answers – Click Here

16. Flipkart Beat The Genius Quiz Answers – Click Here

17. Flipkart Daily Trivia Quiz Answers – Click Here

Also Check Out Live Amazon Quiz Answers Today

1. Amazon Noise Pulse Quiz Answers

2. Amazon Aquaguard Quiz Answers

3. Amazon LG OLED TV Quiz Answers

1. Amazon Tecno Camon 17 Series Quiz Answers

2. Amazon Mi 11 Ultra 5G Quiz Answers

3. Amazon Road to Tokyo Quiz Answers

4. Amazon IFB Washing Machine Quiz Answers

5. Amazon Redmi Note 10T 5G Quiz Answers

6. Amazon The Credit Card Quiz Answers

7. Amazon Prime Day Special Quiz Answers (All)

8. Amazon Oppo F19 Series Quiz

9. Huawei Band 6 Quiz Answers

10. Amazon Basics Quiz Answers

11. Amazon Noise Ultra Quiz

12. Amazon Tecno Spark 7T Quiz Answer

13. Amazon Alexa Smart Home Quiz Answers

14. Amazon Vivo V21e Quiz Answers

15. Wahl Hair Styling Quiz Answers

16. Amazon Lenevo Monitors Quiz Answer

17. Amazon Coupon Carnival Quiz Answers

18. Amazon Redmi Note 10S Quiz Answer

19. Samsung Daily Amazon Quiz Answers : Win Daily Prizes worth ₹10,000

20. Amazon iQOO Z3 Quiz Answer: Win iQOO Z3 5G smartphone

21. Amazon Quiz About Your Vehicle: Win ₹20,000

22. [Both Edition] Amazon Samsung Galaxy M32 Quiz Answers- Win Galaxy M32 from Samsung

23. Amazon Tecno Spark Go 2021 Quiz

24. Amazon FCUK Series 2 Smartwatch Quiz

25. Boat 501 ANC Quiz Answers

26. Amazon OnePlus 9 Series 5G

27. Amazon OnePlus Nord 2 5G Quiz

28. Zandu Immunity Booster Quiz Answers

Amazon Quiz Answers

1. Amazon Pay Gift Card Quiz Answers

2.Amazon Vivo Y73 Quiz Answers

3. Amazon realme Buds Wireless 2 Neo Quiz Answers

4. Amazon Realme Quiz Answers

5. Amazon Audio Quiz Answers

6. Amazon IQOO 7 Quiz Answers

Leave a Comment

error: