Amazon The May Quiz Answers – Win Rs. 50,000

Amazon is back with another Quiz named Amazon The May Quiz,We are delivering its correct answers. Amazon The May Quiz Answers, Amazon The May Quiz Answers Today .

How To Play Amazon The May Quiz?

  1. Download the App from the Play Store and Sign in.
  2. If you don’t have an account create one and sign in.
  3. There will be 5 questions you have select answers from giving 4 options.
  4. Answer all the questions correctly to enter into a lucky draw.
Name of The ContestAmazon The May Quiz
Duration of The Contest11 May 2021 to 31 May 2021
Prize of The ContestRs.50,000
No. of Winners1

Amazon The May Quiz Answers

  • 1: (A) Swami Vivekananda
  • 2: (C) Indra Sinha
  • 3: (A) 1923
  • 4: (A) Maharashtra and Gujarat
  • 5: (C) Sir Jagdish Chandra Bose

Amazon The May Quiz Answers – Win 50,000 Amazon Pay Balance

PLAY NOW

Q1: One 1 May 1897, who established the Ramakrishna Mission?

Answer 1: (A) Swami Vivekananda

Q2: Which Indian-origin writer was awarded the Commonwealth Award in 2008 for the book Animal People?

Answer 2: (C) Indra Sinha

Q3: In which year did India started celebrating May Day?

Answer 3: (A) 1923

Q4: Which two Indian states became separate states in May 1960?

Answer 4: (A) Maharashtra and Gujarat

Q5: On May 10, 1901, which Indian Scientist proved that “plants and animal have similar touch sense”?

Answer 5: (C) Sir Jagdish Chandra Bose

Amazon The May Quiz Answers

Details of The Amazon The May Quiz

1. This Contest will commence on 31st March, 2021 from 12:00:00 a.m. (IST) to 13th April, 2021 11:59:59 p.m. (IST) (“Contest Period”).

2. In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on Amazon.in.

3. Once you have signed-in to Amazon.in, you can participate by navigating to the Quiz page where 5 (five) Contest questions will be posted during the Contest Period.

4. Thereafter, if you answer all the quiz Contest questions correctly, you will be entitled for a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered all the Contest quiz questions correctly.

5. The draw of lots will be carried out at the end of the Contest Period and a total of 6 participants will be selected as winners by a random draw of lots.

6. The declared winner(s) will be eligible for winning Rs.10,000 each (hereinafter referred to as “Prize(s)”).

7. Each winner will be eligible for winning one Prize under this Contest only.

MORE LIVE QUIZ ANSWERS ON AMAZON TODAY

Check Out

Amazon Spin the Wheel of Fortune and Win Prizes Every Sunday

Also Check Out Following Quiz on Flipkart

1. Flipkart Daily Trivia Quiz Answers : Win Assured Gift Voucher Or Supercoin – Click Here

2. Flipkart Fake or Not Fake Quiz Answers : Win Exciting Prizes Like Gift Voucher or Supercoins – Click Here

3. Crime Stories Answers : Win Exciting Prizes – Click Here

4. Flipkart Daam Sahi Hai Quiz Answers – Click Here

5. Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers – Click Here

6. Power Play With Champions Answers – Click Here

7. Flipkart Aage Kya Quiz Answers : Win Exciting Prizes – Click Here

8. Flipkart Bid And Win Quiz Answers : Win Exciting Prizes – Click Here

9. Flipkart Kya Bolti Public Answers – Click Here

10. For Your Information Quiz Answers – Click Here

11. Flipkart Kaun Who did it answers – Click Here

12. Flipkart Dating Aaj Kal Answers – Click Here

13. Bigg Buzz Challenge Answers – Click Here

14. Flipkart Ladies V/s Gentleman Answers – Click Here

15. Flipkart Beat The Genius Quiz Answers – Click Here

Amazon The May Quiz Answers (2020)

Question 1. Name the first Indian feature film that made its public debut at Bombay’s Coronation Theater in May 1913?

Answer : Raja Harischandra

Question 2. On May 23 in 1984, who became the first Indian woman to reach the summit of Mount Everest?

Answer : Bachendri Pal

Question 3. In May 1994, who became the first Indian woman to win the Miss Universe title?

Answer : Sushmita Sen

Question 4. What was the assigned code name of India’s first successful nuclear bomb test on 18 May 1974?

Answer : Smiling Buddha

Question 5. After spending 27 years in prison, who among the following became the president of his country on May 9, 1994?

Answer : Nelson Mandela

Join Our Telegram Channel For Instant Loot Updates 200+ Members

DETAILS OF THE CONTEST

1. This Contest will commence on 12 May 2020 from 12:00:01 a.m. (IST) to 24 May 2020 11:59:00 p.m. (IST) (“Contest Period”)

2. In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”).

3. Once you have signed-in to the Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.

4. Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly, you will be entitled for a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered that particular question correctly.

5. The draw of lots will be carried out during the Contest Period for the questions and a total of 12 participant will be selected as winners by a random draw of lots.

6. The declared winner(s) will be eligible for winning a Rs.7,500 Amazon Pay balance (hereinafter referred to as “Prize(s)”).

7. Each winner will be eligible for winning one Prize under this Contest only.

error: