Amazon Republic Day Edition Quiz Answers

Amazon Republic Day Edition Quiz Answers, Amazon Republic Day Quiz.

How To Play Amazon Republic Day Edition Quiz?

  1. Download Amazon App from App Store and Sign in.
  2. If you don’t have an account create one and sign in.
  3. There will be 5 questions you have select answers from giving 4 options.
  4. Answer all the questions correctly to enter into a lucky draw.

Amazon Republic Day Edition Quiz Answers – Win Rs.26,000

Q1: Which Of These Concepts Highlighted In The Indian Constitution Are Inspired By The French Constitution?

Answer 1: All of the Above

Q2: Which Of These Awards Are Announced On The Eve Of Republic Day?

Answer 2: All of the Above

Q3: Who Was The First Chief Guest For India’s First Republic Day Celebrations?

Answer 3: Sukarno

Q4: Which Is The Lengthiest Written Constitution In The World?

Answer 4: Constitution Of India

Q5: The National Anthem Of India Jana-Gana-Mana Was Originally Composed In Which Language?

Answer 5: Bengali

Q6: Which Christian Hymn Is Played During Republic Parade?

Answer 6: Abide With Me

Amazon Republic Day Edition Quiz Answers – Win Rs.26,000 (2020)

Amazon Republic Day Edition Quiz Answers

Question  1. In 1930 on 26th January,

a famous resolution was taken,

20 years later it completely came to fruition. What was this resolution?

Answer: Purna Swaraj

Question 2. Which present day venue hosted the first ever Republic Day parade in 1950?

Answer: Major Dhyan Chand National Stadium

Question 3. In the 2018 Republic Day parade, 10 heads of state belonging to a certain ‘Association’ attended the ceremony as chief guests. Which association was this?

Answer: ASEAN

Question 4. Captain Tanya Shergill, the first woman Republic Day parade adjutant, would be leading which contingent?

Answer: Corps of Signals

Question 5. Who was the first president to hoist the flag on 26th January 1950?

Answer: Dr. Rajendra Prasad

DETAILS OF THE CONTEST

1. This Contest will commence on 22 January 2020 from 00:00:01 a.m. (IST) to 28 January 2021 11:59:00 p.m. (IST) (“Contest Period”)

2. In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”).

3. Once you have signed-in to the Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.

4. Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly,

you will be entitled for a lucky draw which will be carried out amongst participants.

5. The draw of lots carried out for the questions and

a total of 4 participants will be selected as winners by a random draw of lots.

6. The winner(s) will be eligible for winning a Rs.26,000 Amazon Pay balance.

7. Each winner will be eligible for winning one Prize under this Contest only.

Other Quiz Answers:Flipkart For Your Information FYI Quiz – 24 January

error: